Šta treba da se desi da nadležni reaguju? Malović o pretnjama i govoru mržnje kandidata opozicije

Izvor: Telegraf.rs, 13.Mar.2017, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta treba da se desi da nadležni reaguju? Malović o pretnjama i govoru mržnje kandidata opozicije

Vladanka Malović, član Predsedništva Srpske napredne stranke, ponovo je danas javno upitala nadležne državne organe i nezavisne institucije zašto ne reaguju na pretnje nasiljem i eksplicitni govor mržnje kandidata opozicije, njihovih saradnika i pristalica.

Šta treba da se desi, pita Malović, da bi nadležni organi i institucije reagovali i osudili takve pojave u aktuelnoj kampanji.

- Kandidatu >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Demokratske stranke i ostalih stranaka dosovskog režima za predsednika Srbije, Saši Jankoviću, nije bilo dovoljno što je unizio i razorio instituciju ombudsmana, što je mesecima i godinama flagrantno kršio zakone i Ustav Srbije, služio se sramnim lažima, dok je zloupotrebljavao funkciju Zaštitnika građana, za šta su ga građani Srbije plaćali iz svog džepa svakog meseca ''samo'' 3.000 evra, već danas stoji rame uz rame sa onima koji bi da pucaju, vešaju i linčuju građane Srbije - primećuje Malović u saopštenju.

- Dok lažni legalista i bivši lažni zaštitnik građana glasno ćuti i tiho odobrava pozive i nedvosmislene namere svojih najbližih saradnika, koji otvoreno poručuju da će se u Srbiji pucati kao u Makedoniji, da će sve građane koji podržavaju Aleksandra Vučića vešati na bandere, da Aleksandar Vučić zaslužuje metak u čelo, da će šamarati i linčovati političke protivnike, kao što su radili 2000. godine, mi ponovo pitamo nadležne državne organe i nezavisne institucije zašto ćute i šta treba da se desi da bi ''bez straha'' osudili skandalozne pretnje i eksplicitni govor mržnje - pita članica Predsedništva SNS.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.