Srdjan Bogosavljević: Stranke sklone bojkotu imaju pad, SZS sa 8,5 odsto najveći gubitnik

Izvor: Beta, 04.Nov.2019, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srdjan Bogosavljević: Stranke sklone bojkotu imaju pad, SZS sa 8,5 odsto najveći gubitnik

Konsultant Ipsos stratedžik marketinga Srdjan Bogosavljević ocenio je da je SNS sa svojim malim koalicionim partnerima dugo ne pada ispod polovine opredeljenih birača."Kako se za mesec dana smanjio broj opredeljenih birača vrlo značajno - njihov rejting je otišao na preko 56 odsto. SNS je i stranka  veoma lojalnih birača, tako da što izlaznost bude manja, njihov procenat ima više šanse da raste. I SPS je stabilan i veoma dugo se vrti oko 12 odsto, trenutno 12,5 odsto", rekao je Bogosavljević za Danas.On je napomenuo da stranke sklone bojkotu imaju pad."Sa oko 8,5 odsto, SzS je apsolutno najveći gubitnik, ali bih rekao da je to i normalno, kada svojim biračima kažete da ne treba da glasaju ni za koga,pa ni za vas same i kada je konstrukcija te koalicije prikladna samo jednostavnim političkim akcijama, ali ne omogućava lako propagiranje nekakvih dugoročnih politika oko kojih bi se sve članice složile", naveo je konsultant Ipsosa.Bogosavljević je naveo da se stranke opozicije, koje nisu jasno rekle da su u bojkotu, drže na približnim procentima sa rezultatima od pre mesec ili dva meseca, navodeći da su PSG i SRS malo iznad cenzusa.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

"STRANKE SKLONE BOJKOTU IMAJU PAD" Srđan Bogosavljević: SZS je trenutno na 8,5 odsto

Izvor: Blic, 04.Nov.2019

Osnovna stranka vlasti – SNS sa svojim malim koalicionim partnerima dugo ne pada ispod polovine biračke podrške birača koji su opredeljen, kaže za Danas Srđan Bogosavljević, direktor IPSOS Stratedžik marketinga.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.