Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Jan.2015, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija: Uhapšen direktor Rudnika Resavica i niz funkcionera

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je danas da je u nekoliko odvojenih akcija širom Srbije uhapšeno više osoba, pripadnika različitih političkih opcija, zbog zloupotrebe službenog položaja ili primanja mita.

"Uhapšen je član Glavnog odbora Srpske napredne stranke i generalni direktor Javnog preduzeća Podzemna eksploatacija rudnika Resavica Vladan Milošević.

Pored >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << njega uhapšena je i jedna osoba iz Beograda a oni su osumnjičeni za primanje i davanje mita", rekao je ministar na konferenciji za novinare u Beogradu.

Prema rečima Stefanovića, MUP je pratio primopredaju obeleženih novčanice u tom slučaju a na ime provizije i mita, Milošević je uzeo 1.680.000 dinara i u tom iznosu oštetio "Resavicu".

"Uhapšen je i član Predsedništva Demokratske stranke i nekadašnji predsednik Opštine Novi Bečcej Milivoje Vrebalov kao i Igor Reba, Zoran Janković i Stojan Subotić, koji su osumnjičeni da Opština Bečej nije izvršila radove na objektu namenjenom deci sa posebnim potrebama", kazao je ministar.

Policija je uhapsila i bivšeg direktora Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Momčila Milojevića zbog sumnje da je zlopuotrebio službeni položaj čime je Fond na čijem je čelu oštetio za 30 miliona dinara.

U Nišu su uhapšeni bivši direktor Privrednog društva "Jugoistok" i predsednik okružnog odbora Socijalističke partije Srbije Igor Novaković, Predrag Stojiljković, Bratislav Stojiljković, Miroslav Stamenković, Nikola Jovanović i Predrag Vlajković zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službenih isprava.

Stefanović je rekao i da je na mesto načelnika Kriminalističke policije Beograda postavljen Dragan Kecman čije će imenovanje, prema oceni ministra, doprineti brzom rešavanju svih slučajeva u glavnom gradu uključujući i razresenje ubistva nekadašnjeg vođe navijača Crvene zvezde Velibora Dunjića.

Stefanović je potvrdio da je u vezi sa tim slučajem priveden i brat visokog funkcionera SPS-a Vanje Vukića, Zoran Vukić.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policijska akcija: Hapšenje funkcionera zbog korupcije

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jan.2015

Iako su svi političari pokvareni, svugde, ne samo u Srbiji, oni za koje je to moguće i dokazati dolaze pod udar zakona (obično ako ne daju deo uzet "ispod žita" nadležnijima od njih). Srpska policija sada izgleda misli da je pronašla neke dokaze, pa je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović...

Nastavak na Vesti-online.com...

STEFANOVIĆ O MASOVNOM HAPŠENJU: Petoro privedeno zbog dečije pronografije

Izvor: Kurir, 28.Jan.2015, 10:16

Imamo i više povratnika, petoro osoba je već odasada uhapšeno u Beogradu, a akcija se i dalje sprovodi na celoj teritoriji Srbije, rekao je Stefanović..BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da se upravo završava akcija koju MUP kontinuirano sprovodi...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.