Spremni smo,SNS da raspiše izbore

Izvor: B92, 27.Jan.2013, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Spremni smo,SNS da raspiše izbore"

Beograd -- DS optužuje Srpsku naprednu stranku za progon demokrata i njihovog lidera Dragana Đilasa i traži od naprednjaka raspisivanje izbora.

U saopštenju DS se navodi da SNS uz pomoć jednog režimskog medija priprema linč opozicionih lidera.

Oni su pozvali SNS da raspišu izbore i poručili da je DS spremna.

"SNS kao vodeća stranka ove vlasti, Srbiju korak po korak vraća u devedesete, kada su stranke na vlasti imale moć da gospodare sudbinama ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji u ovoj zemlji žive i da odlučuju o životima svojih političkih protivnika i njihovih porodica", piše u saopštenju.

Navodi se i da "novinari nikada nisu strahovali od Dragana Đilasa", ali jesu, kako se dodaje, od sadašnjih naprednjaka, nekadašnjih radikala po čijem "zloglasnom zakonu o informisanju su novinari svakodnevno tuženi i osuđivani u roku od 24 časa".

"Đilas je tužbe protiv 'Kurira' podneo kada je hajka protiv njega postala toliko očigledna da nije bilo drugog izbora. Naprednjaci i njihov lider očigledno smatraju da niko iz redova DS ne sme da reaguje na bilo kakve napade i da smo dužni da trpimo neosnovano blaćenje novih režimskih medija", ističe se u saopštenju.

DS je ocenila da je za državu "danas važnije pitanje kako je i zašto funkcioner SNS Vladimir Cvijan pretio predsednici vrhovnog suda Srbije Nati Mesarević i šta je i u čije ime nudio supruzi Saše Dragina, nego šta Aleksandar Vučić misli o privatnoj tužbi Dragana Đilasa. Ali SNS o tome ćuti".

Iz DS-a ponavljaju da ta stranka poštuje energiju koju u svoj rad ulaže potpredsednik vlade i ider SNS Aleksandar Vučić.

"Ni jednu kritiku na temu borbe protiv korupcije i kriminala nismo uputili, jer smatramo da je ta borba važna. Međutim, nakon šest meseci, umesto nepristrasnih istraga koje se vode protiv svih koji su umešani u afere, SNS javnosti nudi nove teorije o političko-tajkunskoj mafiji. Koju, gle čuda, čine članovi DS i tajkuni koji se naprednjacima ne dopadaju", dodaje se u saopštenju.

Iz DS poručuju da bi SNS trebalo da proveri šta su radili i šta danas rade premijer, ministri i stranke kojima je omogućeno da budu u vlasti pre nego što za sve u ovoj državi što ne valja optuže Dragana Đilasa i tu stranku.

Što se tiče izbora, DS poručuje da se oni se raspisuju samo kada vlast nije sposobna da vodi zemlju.

Oni pozivaju SNS da prizna da, osim Vučića od koga, kako kažu, očekuju da pokaže neselektivnost u borbi protiv korupcije, Srbiji nema da ponudi ništa drugo.

"Priznajte da niste u stanju da kontrolišete ni Mlađana Dinkića, ni Ivicu Dačića i raspišite izbore. Odmah. Mi smo spremni", poručili su u DS.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DS: Neka SNS odmah raspiše izbore, mi smo spremni

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jan.2013

Demokratska stranka optužuje Srpsku naprednu stranku za progon demokrata i njihovog lidera Dragana Đilasa i traži od naprednjaka raspisivanje izbora.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.