Smajlović: Mišljenje Kovačevićeve ne može da bude pritisak

Izvor: RTS, 04.Dec.2015, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smajlović: Mišljenje Kovačevićeve ne može da bude pritisak

Predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović smatra da mišljenje koje je urednica RTS Olivera Kovačević iznela u javnost nikako ne može da bude pritisak na istražne organe, kao što tvrdi SNS.
"Olivera Kovačević ima pravo na svoje mišljenje. Ne vidim kako bi javno izrečeno mišljenje jedne novinarke moglo da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predstavlja brutalni pritisak na rad istražžnih organa", kaže Ljiljana Smajlović za Kurir".

Olivera Kovačević je ranije danas za taj list izjavila da "bi bilo razumno da na informativni razgovor u policiju budu pozvani i urednici TV Pink i Informera, a ne samo urednici i vlasnik Kurira".
Srpska napredna stranka saopštila je da je "brutalno političko mešanje Olivere Kovačević, jednog od najmoćnijih urednika na RTS-u, u istražne radnje koje po nalogu Tužilaštva, a u skladu sa zakonima Srbije, preduzima policija, u najmanju ruku skandalozno, i pokazuje da je SNS bila apsolutno u pravu kada je izražavala sumnju u objektivnost i nepristrasnost pojedinih čelnika javnog servisa".
Vlasnik dnevnog lista Kurir Aleksandar Rodić, glavni urednik Milan Lađević i odgovorni urednik Marija Kordić pozvani su na saslušanje zbog sumnje u izazivanje panike i nereda.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Olivera Kovačević ima pravo da javno iznese svoje mišljenje

Izvor: Beta, 04.Dec.2015

Udruženje novinara Srbije (UNS) ocenilo je danas da izjava koju je urednica Radio-televizije Srbije Olivera Kovačević dala dnevnom listu Kuriru ne može da predstavlja "brutalno mešanje u rad istražnih organa", kao što to tvrdi Srpska napredna stranka (SNS-a)."Povodom kritika koje su na njen račun...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.