Slučaj sina Zvezdana Jovanovića: Kad je počela provera?

Izvor: N1 televizija, 10.Maj.2017, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj sina Zvezdana Jovanovića: Kad je počela provera?

Slučaj policajaca Dalibora Karanovića koji je suspendovan nakon privođenja sina Zvezdana Jovanovića i dalje izaziva oštru polemiku na liniji Demokratska stranka - Srpska napredna stranka - Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Poslanik DS-a Balša Božović podelio je novinarima dokument koji je, kako tvrdi, izveštaj Službe unutrašnje kontrole MUP-a - "o izvršenim proverama navoda iz podneska osuđenika Zvezdana Jovanovića". Dokument koji ima datum 24. februar >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ove godine, kako tvrdi Božović, pokazuje da načelnik te službe, kao saradnik Nebojše Stefanovića nije govorio istinu kada je rekao da ništa nije rađeno po pritisku čoveka osuđenog za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

"Izveštaj govori da je isključivo zbog Zvezdana Jovanovića unutrašnja kontrola policije radila sve da nađe Dalibora Karanovića, podmetanjem lažnih izjava lažnih svedoka, na bilo koji način da ga diskredituje i da pokušaju da krivično gone jednog časnog srpskog policajca, koji ponosno nosi srpsku uniformu", rekao je Božović.

Kao i prethodnih dana ubrzo je stigao i odgovor naprednjaka.

"Da li je bilo šta pokazao što može da dokaže da je ministar napravio bilo kakav potez koji nije u skladu sa zakonom, da li može da pokaže da je ministar prekršio neko pravilo, da li može da pokaže da je ministar ugrozio bilo kakvu proceduru - pa naravno da ne i bilo bi potpuno besmisleno očekivati od Balše Božovića tako nešto", kazao je poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić.

Nakon toga, konferenciju za novinare na koju N1 nije bila pozvana, održali su državna sekretarka u MUP-u Biljana Popović Ivković i načelnik Sektora unutrašnje kontrole Miloš Opartnica. U saopštenju koje je nakon toga prosleđeno medijima navodi se da su sve provere spornog događaja počele još krajem prošle godine na osnovu pritužbe majke oštećenog.

"Sektor unutrašnje kontrole 15. decembra, puna dva meseca pre nego što će Zvezdan Jovanović uputiti pismo ministru Stefanoviću, zatražio je od Policijske uprave u Novom Sadu da ispita navode iz pritužbe majke Nemanje Jovanovića", rekla je državna sekretarka u MUP Biljana Popović Ivković.

Iako Oparnica navodi da je kontrola u policijskoj stanici u Bačkoj Palanci započeta pre obraćanja Zvezdana Jovanovića, u dokumentu koji je novinarima dostavio Božović navodi se:

"Imajući u vidu da je u međuvremenu ovom sektoru od strane kabineta ministra dostavljeno pisano obraćanje osuđenika Zvezdana Jovanovića, oca Nemanje Jovanovića, policijski službenici ovog sektora pristupili su vršenju neposrednih provera dana 20.02.2017. godine".

Božović navodi i da je imao uvid u izjave 11 svedoka, među kojima su i oštećeni, koji su pred tužilaštvom tvrdili da Karanović nije ni imao pištolj u ruci, pa nije mogao ni da ga repetira i uperi u glavu sina Zvezdana Jovanovića, kako je to pre dva dana navela državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Polemika o suspendovanom policajcu nakon privođenja Jovanovićevog sina

Izvor: N1 televizija, 10.Maj.2017

Slučaj policajaca Dalibora Karanovića koji je suspendovan nakon privođenja sina Zvezdana Jovanovića i dalje izaziva oštru polemiku na liniji Demokratska stranka - Srpska napredna stranka - Ministarstvo unutrašnjih poslova...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.