Izvor: RTV 5, 27.Jul.2012, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Srbije izabrala novu Vladu

Odmah posle glasanja, predsednik Skupštin Nebojša Stefanovića dao je pauzu od 20 minuta kako bi se članovi Vlade pripremili za polaganje zakletve.
Sednici prisustvuju predstavnici diplomatskog kora, verskih zajednica i drugi gosti.
Novu vladu čine koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Ujedinjenih regiona Srbije, Socijaldemokratska partija Srbije i Stranka demokratske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << akcije.
Vlada Srbije ima 19 članova - premijera, 17 ministarskih resora i četiri potpredsednika od kojih će trojica biti i ministri. Vlada imati i jednog ministra bez portfelja.
Dačić je i ministar unutrašnjih poslova.
Potpredsednici vlade su Aleksandar Vučić zadužen za odbranu i bezbednost i borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, Suzana Grubješić za evrpske integracije, Jovan Krkobabić i Rasim Ljajić.
Vučić je i ministar odbrane, Ljajić ministar za unutrašnju i spoljnu trgovinu i telekomunikacije, a Jovan Krkobabić ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike.
Ministar spoljnih poslova je Ivan Mrkić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević, ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović, ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković, ministar kulture i informisanja Bratislav Petković.

Za ministra prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja izabran je Milan Bačević, za ministra omladine i sporta Alisa Marić, ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović, ministra saobraćaja Milutin Mrkonjić, ministar zdravlja Slavica Djukić-Dejanović.
Ministar gradjevinarstva i urbanizma je Velimir Ilić, ministar finansija i privrede Mladjan Dinkić, ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović, a Sulejman Ugljanin je ministar bez portfelja.
Vlada će imati i četiri posebne kancelarije - za Kosovu i Metohiju, ljudska i manjinska prava, dijasporu i versle zajednice. 

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.