Šest stranaka na vlasti u Priboju

Izvor: B92, 03.Jul.2012, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest stranaka na vlasti u Priboju

Priboj -- Odbornici u Skupštini opštine Priboj su dokazali da je velika koalicija moguća, pošto će naredne četiri godine lokalnu vlast činiti SNS, DS, SPO, SDA, SPS i NS.

Nezamislivi zagrljaj dve velike stranke naprednjaka i demokrata dogodio se u Priboju.

Tako je odlučio novi saziv Skupštine opštine Priboj i odbornici koji o tome nisu ni sanjali tokom predizborne kampanje.

Opštinski odbor Demokratske stranke u Priboju, povodom novonastale skupštinske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << situacije i formiranja nove koalicije zakazao je za večeras hitnu sednicu. Na njoj će biti doneta odluka, da li će biti isljučena dva člana, zahvaljujući kojima je došlo do formiranja lokalne vlasti, jer su oni suprotno odluci Glavnog odbora DS-a odlučili da daju podršku novoj vladajućoj koaliciji predvođenoj Srpskom naprednom strankom.

Hoće li dva odbornika DS biti isključena iz stranke, ili će dobiti podršku za formiranje nove lokalne znaće se večeras nakon sednice opštinskog odbora u Priboju.

Predsednik opštine Lazar Rvović kaže da je i predsednik Srbije Tomislav Nikolić sugerisao da se širom zemlje prave koalicije sa ljudima, bez obzira na stranačku pripadnost. Drugi razlog za veliku koaliciju je da se osigura podrška buduće Vlade, pa ko god da je i sastavi.

"Nismo imali izbora, ne smemo da rizikujemo. Priboj je, Srbija je u teškoj situaciji, Priboj i još u težoj situaciji, zbog mnogih problema, nego Srbija. I nismo smeli da ulazimo u rizik da nemamo jaku vezu sa vertikalom. Tako da ova koalicija u svim varijantama ima jaku vezu. Znači tu je SPS i DS i Srpska napredna stranka. Kakva god da bude Vlada, a Vlada ne postoji dok se ne izglasa u Republici, mi ne možemo promašiti, imaćemo dobru vertikalu“, kaže Rvović.

Demokrata Saša Vasilić u naredne četiri godine biće predsednik Skupštine. On kaže da su odbornici demokratske stranke doneli takvu odluku u interesu grada, a iza nje stoji i većina u opštinskom odboru. Vasilić ističe i da stranačka centrala nema više tako čvrst stav da su radikali i naprednjaci neprihvatljivi za lokalne koalicije.

"Tako da je, na primer, u Prijepolju odobrena koalicija Demokratske stranke sa Srpskom radikalnom strankom, što je takođe, ako pogledamo na tu odluku Glavnog odbora, takođe kršenje te odluke. U međuvremenu sam saznao i da su naše kolege iz Bačke Palanke dobile odobrenje da naprave koaliciju sa Srpskom radikalnom strankom. Ne mislim da ćemo kao stranka zbog toga imati problema ovde, mislim da ćemo, kao stranka, ako budemo radili za interese građana četiri godine, imati mnogo bolji izborni rezultat i mnogo se bolje spremiti za iduće izbore“, kaže Vasilić.

Koalicija dve najveće stranke naišla je na pozitivan odjek žitelja Priboja. Evo šta kažu građani:

"Ja mislim da je to prava koalicija“.

"Pa sad, ako ljudi budu dobro radili, nije to nikakav problem“.

"Ne mora biti, ako različito mislimo da i različito gledamo stvari, znači. Moramo pokrenuti FAP“.

Priboj je suočen sa velikim odlivom stanovništva, propadanjem privrede i giganta FAP-a, negativnim priraštajem i velikom nezaposlenošću. Najvažniji prioritet nove lokalne vlasti u Priboju jeste da spreči dalje odumiranje grada, jer u njemu trenutno ima više penzionera, nego zaposlenih.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.