SRS i SNS kritikuju zaštitnika građana Sašu Jankovića

Izvor: Studio B, 23.Avg.2010, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS i SNS kritikuju zaštitnika građana Sašu Jankovića

Srpska radikalna stranka i Srpska napredna stranka kritikovale su zaštitnika građana Sašu Jankovića zbog objavljivanja karte Srbije bez Kosova i Metohije na zvaničnom sajtu, ali je Janković odbacio te optužbe navodeći da nije reč o mapi Srbije.

"Srpska radikalna stranka najoštrije osuđuje objavljivanje karte Srbije bez Kosova i Metohije na zvaničnom sajtu zaštitnika građana na stranici koja je posvećena nacionalnim manjinama", saopštio je SRS i zatražio >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << istragu protiv odgovornih.

Karta Srbije bez Kosova i Metohije, kako tvrdi SRS, objavljena je na sajtu zaštitnika građana: www.pravamanjina.rs.

Izražavajući zaprepašćenje što je na sajtu postavljena mapa koja "prikazuje etničku strukturu opština bez upravne teritorije Kosova i Metohije", Srpska napredna stranka je optužila vlast za licemerje.

"Režim tolerisanjem ovakvog neustavnog ponašanja zaštitnika građana očigledno pokazuje koliko je licemerna i nepostojeća državna politika prema Kosovu i Metohiji kao integralnom delu Srbije", saopštio je SNS.

Zaštitnik građana Janković je rekao da na sajtu nije objavljena mapa Srbije već da su samo prikazane opštine u kojima je obavljeno istraživanje o pravima nacionalnih manjina.

"Ne radi se o karti Srbije već o karti opština gde je obavljeno istraživanje o pravima manjina", rekao je Janković i dodao da na Kosovu i Metohiji to nije rađeno jer nije dobio dozvolu tamošnjih vlasti.

Janković je naveo i da u godišnjem izveštaju Skupštini Srbije uvek navodi da ne može da radi na Kosovu i Metohiji, kao i da su sa tim upoznati i poslanici Srpske radikalne stranke i poslaničke grupe Napred Srbijo iz Srpske napredne stranke.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRS i SNS kritikuju ombusmana zbog mape na sajtu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2010

BEOGRAD -..Srpska radikalna stranka i Srpska napredna stranka kritikovale su danas zaštitnika građana Sašu Jankovića zbog, kako je navedeno, objavljivanja karte Srbije bez Kosova i Metohije na zvaničnom sajtu, ali je on odbacio te optužbe navodeći da nije reč o mapi Srbije..."Srpska radikalna...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

SRS i SNS kritikuju zaštitnika građana Sašu Jankovića

Izvor: NaDlanu.com, 23.Avg.2010

BEOGRAD, 23. avgusta 2010. (Beta) - Srpska radikalna stranka i Srpska napredna stranka kritikovale su u ponedeljak zaštitnika građana Sašu Jankovića zbog, kako je navedeno, objavljivanja karte Srbije bez Kosova i Metohije na zvaničnom sajtu, ali je on odbacio te optužbe navodeći da nije reč o...

Nastavak na NaDlanu.com...

OMBUDSMAN NA METI RADIKALA I NAPREDNJAKA ZBOG MAPE SRBIJE

Izvor: Kurir, 23.Avg.2010

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka i Srpska napredna stranka zatražile su danas reagovanje nadležnih organa, pošto je, kako su navele u odvojenim saopštenjima..BEOGRAD - Srpska radikalna stranka i Srpska napredna stranka zatražile su danas reagovanje nadležnih organa, pošto je, kako su navele...

Nastavak na Kurir...

ZAŠTITNIK GRAĐANA NA SAJTU DRŽI MAPU SRBIJE BEZ KOSOVA!

Izvor: Kurir, 24.Avg.2010, 08:32

BEOGRAD - Zaštitnik građana Saša Janković na naslovnoj strani sajta institucije na čijem se čelu nalazi već mesecima „drži“ mapu Srbije bez Kosova!..Na ovu činjenicu upozorio nas je pažljivi čitalac u okviru akcije „Isterivač istine“, u kojoj građani Srbije prijavljuju teme koje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.