SPS: Nismo slavili rastanak sa PUPS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2016, 03:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS: Nismo slavili rastanak sa PUPS

Socijalistička partija Srbije (SPS) negirala je danas medijske navode da je njihov predsednik Ivica Dačić sa saradnicima u centrali stranke slavio nakon odluke Partije ujedinjenih penzionera Srbije da istupi iz koalicije sa socijalistima i krene u pregovore sa Srpskom naprednom strankom o učešću na izborima.

"Socijalistička partija Srbije je uvek poštovala mišljenje, stav i odluke svih učesnika u političkom životu Srbije, pa će tako poštovati i svaku odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koju Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), sa kojom je bila osam godina u koaliciji, bude donela", navodi se u saopštenju SPS.

Pojedini dnevni listovi javili su danas da je SPS odlučio da pred izbore, kako se navodi, "šutne" svoje dugogodišnje koalicione partnere iz PUPS i da je ta odluka proslavljena u stranačkoj centrali uz šampanjac.

Socijalisti će ostati u koaliciji sa svojim drugim koalicionim partnerom Jedinstvenom Srbijom.

Delegacija Srpske napredne stranke (SNS) predvođena premijerom i liderom SNS Aleksandrom Vučićem sastaće se danas sa predstavnicima Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS).

Mediji su juče preneli da je Predsedništvo PUPS-a odlučilo da napusti koaliciju sa SPS-om i pokuša da postigne predizborni sporazum sa SNS. PUPS je u koaliciji sa socijalistima i Jedinstvenom Srbijom od 2008. godine.

Zamenik predsednika SPS Aleksandar Antić poželeo je PUPS sreću u pregovorima sa SNS i izrazio nadu da će dobiti bolje uslove na listi i više mandata nego što je SPS bio spreman da im ponudi, u skladu sa dugogodišnjim partnerskim odnosom.

Nakon sastanka u sedištu SNS u Beogradu predviđene su izjave.

406

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.