SNS zahteva od Vlade da odustane od prodaje Telekoma

Izvor: Blic, 22.Avg.2010, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS zahteva od Vlade da odustane od prodaje Telekoma

Srpska napredna stranka (SNS) zahtevala je danas od Vlade Srbije da odustane od prodaje "Telekoma Srbija" jer bi time, sa aspekata ekonomskih interesa, zemlji bila naneta višestruka šteta.

"Nama je potpuno jasno da vlast nerazumno ulazi u proces prodaje 'Telekoma' jer nema nikakav drugi odgovor na katastrofalnu ekonomsku i socijalnu situaciju u zemlji i postoji želja da se dobijenim novcem finansira >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predizborna infrastruktura, pošto je potpuno jasno i neminovno da će do izbora doći u narednoj godini", rekao je funkcioner SNS Marko Đurić na konferenciji za novinare.

Prodaja "Telekoma" je mera kojoj ne bi pribegao nijedan razuman političar i koju ne bi savetovao nijedan razuman ekonomista, ocenio je Đurić i dodao da Vlada za prodaju "Telekoma" nema podršku ni građana ni opozicije ni reprezentativnih sindikata te kompanije.

Đurić je podsetio da je to preduzeću od strateškog značaja za Srbiju jer komunikacijama povezuje ne samo privredu i građane već i državne ustanove, vojsku, policiju.

Funkucioner SNS Nikola Selaković ocenio je da ideja o prodaji "Telekoma" - jedine preostale dragocenost Srbije i svih njenih građana dolazi u trenutku kad stranke koje tvore režim uživaju najmanju podršku od izbora do danas.

Selaković je dodao da je sistemska korupcija glavni razlog za nedostatak direktnih stranih investicija u Srbiju i da su u borbi sa tim problemom jedino rešenje novi izbori.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.