SNS za ukidanje suvišnih agencija

Izvor: RTS, 23.Jan.2011, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS za ukidanje suvišnih agencija

Naprednjaci će u narednih nedelju dana predati Skupštini Srbije predlog izmena Zakona o javnim nabavkama i ukidanje vladinih agencija čije se nadležnosti preklapaju i koje, kako navode, potpuno nepotrebno postoje.

Srpska napredna stranka najavila je da će u narednih sedam do deset dana Skupštini Srbije predložiti zakonske izmene za ukidanje brojnih državnih agencija, koje, prema mišljenju te stranke, služe za upošljavanje partijskih činovnika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Član pravnog tima naprednjaka Nikola Selaković precizirao je da će SNS predložiti izmene Zakona o javnim nabavkama, kojima će predložiti ukidanje velikog broja državnih agencija.

"Vlada Srbije planira obrazovanje novih agencija i proširenje starih. Zbog toga je SNS najavila borbu protiv političkih privilegija koje su zemlju unazadile", rekao je Selaković na konferenciji za novinare i istakao da vlast državu ne vodi u dobrom smeru i da su Srbiji stoga preko potrebne promene.

Vlast, prema njegovim rečima, nije ništa uradila na smanjenju javne potrošnje, racionalizaciji državne uprave, a državu je pretvorila u birokratsku tvorevinu.

Član Glavnog odbora SNS-a Marko Đurić kaže da "vlast zadužuje građane i državu galopirajućom brzinom od 74 evra u sekundi dok svakih sat vremena 44 ljudi ostane bez posla, što stvara ambijenet socijalne tempirane bombe".

Prema njegovim rečima, država ne može da izdrži tempo zaduživanja i nezaposlenosti, a vlast potpuno ignoriše zahteve građana i opozicije, kao i svaki razgovor o rešavanju tih problema.

Đurić je rekao i da će predsednik SNS-a Tomislav Nikolić boraviti na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope i da će, u okviru srpske delegacije, učestvovati i u raspravi o Izveštaju Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SNS: Ukinuti suvišne agencije

Izvor: B92, 23.Jan.2011

Beograd -- Naprednjaci najavljuju da će Skupštini uskoro podneti predlog za izmenu zakona javnim nabavkama kao i za ukidanje vladinih agencija i direkcija koje su suvišne...U Srpskoj naprednoj stranci optužuju vlast da radi sve suprotno od racionalizacije državne uprave..."Srbiji su potrebne promene....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.