SNS upozorava DS: Janković će vas samo iskoristiti

Izvor: RTS, 17.Mar.2017, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS upozorava DS: Janković će vas samo iskoristiti

Reagujući na današnje saopštenje vojvođanskog DS-a u pokrajinskom odboru naprednjaka negiraju da se bave promotivnim skupovima Saše Jankovića te upozoravaju demokrate da će ih Janković samo zloupotrebiti da bi nakon izbora osnovao sopstvenu stranku.
U saopštenju SNS-a navodi se da ih promotivni skupovi Jankovića ne zanimaju, pitaju se ima li on uopšte svoj izborni program, a čude se, kažu, demokratama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << što se zalažu za čoveka koji će, tvrde, nakon izbora samo iskoristiti ime DS-a i osnovati svoju partiju.
Za razliku od Jankovića koji narod poziva da "ganja motkom po ulici i besi na bandere", Srpska napredna stranka poziva narod da 2. aprila izađe na glasanje i podrži Aleksandra Vučića u stvaranju brže, bolje, jače Srbije, navodi se u saopštenju SNS-a Medija centra za Vojvodinu.
Vojvođanski odbor Demokratske stranke ranije danas u saopštenju je naveo da lokalne vlasti u Somboru, Kikindi, Bečeju, Inđiji i drugim mestima ne dozvoljavaju Saši Jankoviću da održi promotivne skupove ni u jednoj od postojećih sala, pa čak ni u prostorijama mesnih zajednica.
Srpska napredna stranka je večeras reagovala i na saopštenje Balše Božovića koji je rekao da "trenutna" vlast gradi društvo u kome je članska karta SNS-a zaštita od kazne i države.
Srpska napredna stranka je uvek osuđivala svaki vid nasilja i pokazali smo da za nas nedodirljivih nema i da niko nije iznad zakona, ističe se u saopštenju SNS-a.
"Danas, za razliku od vremena kada je Demokratska stanka vladala, niko ne može da prođe nekažnjeno ako je učinio bilo koje krivično delo. Ni oni koji prete, a ni oni koji su otimali novac građana Srbije, a bili nekažnjeni i poštovani u vremenu kada je vlast vršio DS i njeni pomagači", ističe se u saopštenju.
"Glasnogovornik dosovskog kandidata Saše Jankovića, Balša Božović nastavlja da širi mržnju i laži... Iako znamo da DS i Božović ne mogu da prihvate, Srbija je ozbiljna država u kojoj se zakon poštuje i jednak je za sve", ističe SNS.
Vučević: Zašto Janković ćuti dok njegovi prizivaju haos?
Potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Miloš Vučević upitao je "zašto Saša Janković ćuti dok njegovi najbliži saradnici prizivaju haos i nasilje u Srbiji".
"Zašto Saša Janković, kandidat Šuleta, Živkovića i Kene, ćuti dok njegovi najbliži saradnici prizivaju haos i nasilje u Srbiji, dok beskrupulozno napadaju sve koji misle drugačije, prete linčovanjem, metkom u čelo, vešanjem po banderama? Prećutno ih podržava? Ili nema vremena da se oglasi od izmišljanja novih laži? Koja je sledeća laž kojom će nas 'počastiti'?" ističe se u Vučevićevom saopštenju.
Kako se navodi, blago Srbiji što je malo takvih poput Jankovića, koji sopstvenoj zemlji zavide na ekonomskim uspesima, na oporavku, na miru i stabilnosti, na poštovanju koje ima širom sveta.
"Blago građanima Srbije što u jedan kombi mogu da stanu pristalice Jankovića, zaštitnika tajkunskog novca i kandidata dosovskih rodonačelnika politike 'što je narodu gore, nama je bolje"', dodaje se u saopštenju.
Vučević ističe da je očigledno da su nasilje i uvrede jedino što Janković ima da ponudi građanima.
"I očigledno je da je to pravo lice bivšeg lažnog zaštitnika lakog na oružje, koji svaku priliku koristi da napadne Srbiju, da pokuša da je vrati u vreme kada su paljene institucije, linčovani i zverski tučeni politički neistomišljenici, kada su ulica i uličari bili važniji od države, a preduzeća uništavana zbog dosovske politike 'koliki je moj deo"', dodao je Vučević.
On je poručio Jankoviću da mu neće proći to što je zamislio.
"Dok on i njegovi najbliži saradnici mrze, pljuju i prete vešanjima, Srbija niže uspehe na svim poljima, od pozitivnog tromesečnog bilansa i povećanja kreditnog rejtinga, do novih investicija, otvaranja fabrika i radnih mesta. I to je jedini mogući srpski scenario", zaključio Vučević.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.