SNS u utorak o Srebrenici

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 26.Mar.2010, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS u utorak o Srebrenici

Beograd -- Naprednjaci će u utorak 30. marta na sednici Predsedništva stranke doneti konačan sud o deklaraciji o Srebrenici, kaže zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić.

Na konferenciji za novinare Vučić je rekao da SNS ima primedbe na predloženi tekst deklaracije koje će, kako je naveo, izneti u Skupštini Srbije. "Kakav će konačan ishod biti, odluku će doneti Predsedništvo stranke u utorak ujutro", rekao je Vučić i dodao da su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naprednjaci imali neformalne konsultacije o tekstu deklaracije.

On je dodao da nijedna primedba SNS nije usvojena, a da nečije primedbe jesu i da će o tome u parlamentu govoriti predsednik SNS Tomislav Nikolić.

Vučić je rekao da će o stavu o deklaraciji o Srebrenici odlučivati Predsedništvo SNS i da "o tome neće odlučivati ni Boris Tadić ni Vojislav Koštunica".

On je rekao i da očekuje da Nikolić na sednici Predsedništva SNS-a u utorak predloži da se dan ili dva posle toga premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću u zgradi Vlade uruče prikupljeni potpisi grđana za raspisivanje vanednih parlamantarnih izbora i da naprednjaci očekuju reakciju Vlade.

Vučić je najavio pokretanje postupka pred Ustavnim sudom Srbije Srbije za ocenu ustavnosti stava 5. člana 102. Zakona o sudijama, uz uverenje da će doći do "obaranja protivustavnog i protivzakonitog reizbora sudija, ali i izbora pre svega predsednika Vrhovnog kasacionog suda".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.