SNS u Nišu dobila najviše glasova, ali može da izgubi vlast

Izvor: N1 televizija, 08.Maj.2016, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS u Nišu dobila najviše glasova, ali može da izgubi vlast

Zvaničnih rezultata izbora u Nišu još nema, ali prema preliminarnim podacima najviše poslanika će imati lista oko SNS-a.

Izborni štab Srpske napredne stranke saopštio je da je u Nišu, na ponovljenim izborima za odbornike Skupštine opštine Medijana, lista "Aleksandar Vučić - Srbija pobedjuje" osvojila 30,32 odsto glasova, odnosno 10 mandata u gradskom parlamentu.

Na drugom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << mestu je lista "Niš, moj grad" koju čine predstavnici Demokratske stranke (DS), Socijaldemokratske stranke (SDS), Liberalno demokratske partije (LDP) i Narodnog pokreta Srbije sa 17,69 odsto osvojenih glasova i šest mandata.

Odbornike u novom sazivu opštinskog parlamenta imaće takodje i pokret "Dosta je bilo" Saše Radulovića i to pet mandata sa 15,78 odsto osvojenih glasova, Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija imaće tri odbornika (10,25 odsto glasova).

Lista "Iskreno za Niš" generala Momira Stojanovića će sa 7,7 odsto glasova imati dva odbornika. Iznad cenzusa je i lista Dveri-DSS sa 5,83 odsto osvojenih glasova i jednim odbornikom.

Kako javlja naša reporterka, prema prvim tumačenjima SNS jeste dobila najviše glasova, ali bi mogla da izgubi vlast u ovoj opštini jer sada nema većinu da formira vlast. Kao mogućnost pominje se da to urade opozicione stranke, iako dan posle izbora nema zvaničnih saopštenja o sastancima i pokušajima da se ta vlast formira.

Nepravilnosti nije bilo, ali društvene mreže su preplavili snimci na kojima se vide ljudi sa fasciklama koji su juče obilazili zgrade u Nišu i ubeđivali ljude da izađu na birališta.

U niškoj gradskoj opštini Medijana, gde su ponovljeni izbori za novo opštinsko rukovodstvo, izlaznost je neposredno pred zatvaranje biračkih mesta iznosila oko 26 odsto, naveli su iz Opštinske izborne komisije.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.