​SNS traži smenu Radomana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2015, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

​SNS traži smenu Radomana

Pokrajinski poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Darko Bađok izjavio je danas da će poslanici SNS na predstojećoj sednici Skupštine Vojvodine tražiti smenu pokrajinskog sekretara za finansije Zorana Radomana.

Bađok je ocenio da je Radoman prekršio Zakon o budžetskom sistemu, jer devetomesečni izveštaj o izvršenju budžeta nije dostavljen Skupštini Vojvodine i poslanicima do početka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novembra.

"Da je pokrajinski sekretar za finansije radio u skladu sa zakonom na dnevnom redu 48. sednice Skupštine održane u novembru bilo bi i trošenje novca svih građana Vojvodine. Pokrajinska administracija za to nije imala vremena ili možda misli da građani ne trebaju da znaju kako oni devet meseci troše novac", naveo je Bađok u pisanoj izjavi.

Pokrajinski poslanik SNS je objasnio da je pomenuti izveštaj u vojvođansku Skupštinu stigao iz Pokrajinske vlade 25. novembra, a ne kako Zakon obavezuje 1. novembra 2015. godine.

"I ovaj devetomesečni izveštaj je devastiran jer meri izvršenje prvog rebalansa od 64 milijarde, a u oktobru su usvojili drugi rebalans od 59,6 milijardi dinara", dodao je Bađok.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.