SNS traži preispitivanje poslovanja Srbijagasa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2012, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS traži preispitivanje poslovanja Srbijagasa

BEOGRAD -

Srpska napredna stranka zatražila je danas od nadležnih organa da preispitaju poslovanje javnog preduzeća "Srbijagas" i "Milenijum grupe", jer tvrdi da je to preduzeće od profitabilnog postalo gubitaš.

Funkcionerka SNS Zorana Milanović je na konferenciji za novinare posvećenoj isključivo "Srbijagasu" optužila Socijalističku partiju Srbije i generalnog direktora tog preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dušana Bajatovića za, kako je navela, loše poslovanje.

Ona je pozvala nadležne da izvrše kontrolu poslovanja "Srbijagasa", jer, kako tvrdi, postoje indicije "koje pokazuju da je Bajatović prekoračio svoja ovlašćenja, zaključio određenje ugovore koje smatramo štetnim i time oštetio to preduzeće, a samim tim i državu".

Milanović je navela i da je formirana posrednička Rusko-srpska trgovinska kompanija (RST) i upitala koja je cena transporta gasa i kako se vrši carinjenje.

Prema njenim rečima, Srbijagas je 2008. godine imalo profit od 2.8 milijardi dinara, a danas ima smanjenu vrednost kapitala od 40 odsto i zaduženo je sa 638 miliona evra.

Milanović tvrdi i da je Bajatović u poslednje tri godine zaposlio 247 novih radnika, a da je generalni direktor Srbijagasa, takođe, napravio gafove sklapanjem ugovora sa firmama bez tendera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS: Ispitati poslovanje "Srbijagasa"

Izvor: RTS, 23.Mar.2012

Nadležni bi trebalo da ispitaju kako je od profitabilnog preduzeća "Srbijagas" postao gubitaš, smatraju u SNS-u. Funkcionerka te stranke optužila generalnog direktora "Srbijagasa" Dušana Bajatovića za loše poslovanje...Srpska napredna stranka zatražila je od nadležnih organa da preispitaju poslovanje...

Nastavak na RTS...

SNS: BAJATOVIĆ UNIŠTIO SRBIJAGAS

Izvor: Kurir, 23.Mar.2012

Bajatović je sklopio štetni ugovor sa posredničkom firmom RST, koja preuzima gas na mađarsko - srpskoj granici i distribuira ga Srbijagasu, navodi se u saopštenju SNS..BEOGRAD - Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović odgovoran je za finansijski kolaps tog preduzeća i pozivamo nadležne da reaguju,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.