SNS smenjuje Banđura sa mesta većnika

Izvor: JužneVesti.com, 26.Feb.2015, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS smenjuje Banđura sa mesta većnika

Na sinoćnoj sednici Gradskog odbora SNS u Nišu je, kako je rekao predsednik Zoran Perišić, izglasano nepoverenje funkcioneru ove stranke i većniku za komunalna pitanja Milošu Banđuru. Njegovo razrešenje očekuje se na narednoj sednici Skupštine Grada.

Perišić je rekao da ne želi dalje da komentariše stranačke odluke “uoči i u toku unutarstranačkih izbora”. On navodi da će ovi izbori početi 15. marta i trajati dva meseca.

Komentar Banđura >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nismo uspeli da dobijemo jer on ne odgovara na pozive i poruke novinara. Međutim, kako piše “Belami”, većnik je, prema tvrdnjama pojedinih članova SNS-a razrešen zbog “partijske neposlušnosti”.

Predlog smene ovog većnika je, prema pisanju ovog medija, usvojen većinom glasova i trebalo bi da se uskoro nađe na sednici Skupštine Grada gde će se odbornici izjasniti o njemu.

Neslaganje sa politikom vladajuće većine većnik Miloš Banđur najčešće je ispoljavao na sednicama Gradskog veća. Često je kritikovao rad uprava za koje je nadležan, sporost administracije, a osporavao je i određene predloge gradonačelnika Niša Zorana Perišića.

Gradonačelnik je više puta isticao da nesuglasica nema i "da je za efikasnije funkcionisanje gradske vlasti dobro da ima različitih mišljenja".

Ipak, nakon što je Banđur javno, u emisiji "15 minuta" zatražio ostavke direktora JKP "Naisus" Dejana Andrejevića i direktorke JKP "Objedinjena naplata" Jelene Stojanović, Veće je odlučilo da ovom visokom funkcioneru SNS oduzme kontrolu i nadzor nad pomenutim preduzećima.

Direktori nisu podneli ostavke, niti su smenjeni, a njihov rad je predat na kontrolu novoimenovanom većniku Jovanu Stojkoviću.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NIŠKI ODBOR SNS: Izglasano nepoverenje Milošu Banđuru

Izvor: Kurir, 26.Feb.2015

Gradonačelnik Zoran Perišić nije želeo da kaže koji su razlozi za izglasavanje nepoverenja..NIŠ - Gradski odbor SNS u Nišu izglasao je nepoverenje Milošu Banđuru da i dalje bude član Gradskog veća Niša, rekao je predsednik tog odbora i gradonačelnik Niša Zoran Perišić...Perišić nije...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.