Izvor: Mondo, 12.Nov.2012, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS smenjena sa vlasti u Blacu?

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Blacu Srđan Mijatović rekao je danas da je ta stranka smenjena sa vlasti u opštini. Predsednik Opštine (iz redova DSS) demantruje navode SNS.

Mijatović je za agenciju Beta kazao da su takvu odluku usvojili odbornici Ujedinjenih regiona Srbije (URS), Socijalističke partije Srbije (SPS), Demokratske stranke Srbije (DSS), uz pomoć odbornika Demokratske stranke (DS).

Skupštinska većina je smenila >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << članove upravnih odbora u Domu zdravlja i školama, koji su pripadnici Srpske napredne stranke.

Mijatović je rekao da su se koaliciji URS, SPS i DSS priključila dva odbornika iz DS, čime je, kako kaže grobo prekršen koalicioni sporazum sa SNS, pa je tako izvršna smena naprednjaka u upravnim odborima.

"Očekujemo da na narednoj sednici bude smenjen i zamenik predsednika opštine Blace, koji je iz SNS, ali i još nekoliko članova upravnih odbora javnih preduzeća i ustanova, koji su takođe iz naše stranke. URS, SPS i DSS su prekršili koalicioni sporazum i mi ćemo se žaliti nadležnom Ministarstvu, kao i Upravnom sudu", kazao je Mijatović.

Predsednik opštine Blace Radoje Krstović (DSS) demantovao je večeras tvrdnje u saopštenju Opštinskog odbora Srpske napredne stranke, prenosi Tanjug.

Krstović je kazao da je iznenađen i zatečen saopštenjem koje je izdao Opštinski odbor SNS u Blacu i da predsednik Opštinskog odbora naprednjaka Milan Miljković, koji potpisuje saopštenje, obavlja funkciju zamenika predsednika opštine.

"Tačno je da su svi članovi Upravnog odobra Doma zdravlja razrešeni dužnosti, jer za šest meseci nisu održali ni jednu sednicu, čak ni konstitutivnu. Među njima ima pripadnika svih vladajućih stranaka", kazao je Krstović Tanjugu.

Do poslednje sednice lokalnog parlamenta, vladajuću koaliciju su činili SNS sa pet odbornika, URS sa pet, DSS sa sedam i SPS sa dva odbornička mandata. Demokratska stranka, koja je u opoziciji, ima sedam odbornika u lokalnoj skupštini.

(MONDO/agencije)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.