SNS predlaže smenu četiri ministra, SPS: Novi ministar saobraćaja

Izvor: Večernje novosti, 26.Jul.2013, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS predlaže smenu četiri ministra, SPS: Novi ministar saobraćaja

SNS će predložiti smenu svoja četiri ministra u trenutnom sastavu Vlade i tražiće promenu Zakona o ministarstvima, javlja B92. Kako B92 nezvanično saznaje, Aleksandar Vučić je predložio da podnese ostavku, ali Predsedništvo stranke se ne slaže sa tim predlogom. Ta stranka će takođe zatražiti izmenu Zakona o ministarstvima i to će takođe tražiti koalicionih partnera.- Ministar Knežević me je zamolio za razgovor i onudio mi je ostavku, a ja vam kažem da je vi podržite. Afera "Alfatoksin" je izmišljena i nanela je Srbiji veliku štetu.Sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke na kojoj će se razgovarati o rekonstrukciji vlade počela je u Savu centru.Uvodno izlaganje počeo jepredsednik stranke Aleksandar Vučić a zatim će sednica biti zatvorena za javnost.Kako je Tanjugu rečeno lider SNS Aleksandar Vučić obratiće se novinarima nakon sednice.Prethodno je odrzana sednica Predsednistva stranke na kojoj je tema takode bila rekonstrukcija vlade. SPS ZA TEMELJNU REKONSTRUKCIJU, NOVI MINISTAR SAOBRAĆAJAPredsedništvo Socijalističke partije Srbije na današnjoj sednici jednoglasno je podržalo politički dogovor Aleksandra Vučića i Ivice Dačića o temeljnoj i sveobuhvatnoj rekonstrukciji Vlade i svih značajnih institucija u javnom sektoru.Na sednici Predsedništva jednoglasno je prihvaćen predlog inženjera Milutina Mrkonjića da se izabere novi ministar saobraćaja, saopšteno je iz te stranke.Zaključeno je takođe da je neophodno da URS, kao treći koalicioni partner donese odluku o personalnim promenama članova vlade, kao i da je potrebno razdvajanje ministarstva koje se bavi finansijama i ekonomskim razvojem.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić menja četiri ministra i najavljuje hapšenja

Izvor: Mondo, 26.Jul.2013

Glavni odbor SNS usvojio je predlog rekonstrukcije Vlade u kojoj neće biti ministri Goran Knežević, Bratislav..

Nastavak na Mondo...

Za sada izvesna promena pet ministara

Izvor: RTV Pink, 26.Jul.2013

. . . Pre definitivnih odluka stranačkih organa koalicionih partnera, za sada je gotovo izvesno da će pet ministara biti promenjeno - četiri iz SNS-kao i ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić iz SPS, koji je podneo ostavku.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.