SNS optužuje RTS za pristrasnost

Izvor: Kurir, 09.Apr.2012, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS optužuje RTS za pristrasnost

Srpska napredna stranka saopštila je da Radio-televizija Srbije "brutalno krši zakon" i obavezujuće uputstvo Republičke radiodifuzne agencije

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je da Radio-televizija Srbije nastavlja da otvoreno drži stranu Demokratske stranke (DS) u izbornoj kampanji i "brutalno krši zakon" i obavezujuće uputstvo Republičke radiodifuzne >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << agencije (RRA).

"U sinoćnjem Teletonu na programu Radio-televizije Srbije, iako je to brutalno kršenje tačke 10 Opšteg obavezujućeg uputstva RRA, učestvovao je Dragan Đilas, prvi na listi 'Izbor za bolji život - Boris Tadić", naveo je SNS.

"Na taj način su RTS i Demokratska stranka, koja upravlja RTS-om iako RTS plaćaju svi građani, a ne samo glasači DS, jasno pokazali da za njih nikakva pravila ne važe, da im uopšte nije bitno da li će građani biti adekvatno informisani i da im je preči interes DS od interesa građana Srbije", rekao je, šef Službe za informisanje SNS Vuk Fatić.

Fatić je dodao da se samo dan pošto se u prekjučerašnjem Dnevniku 2 RTS "dogodio skandalozan primer u kojem je prilog o bivšem predsedniku Borisu Tadiću zauzeo udarno mesto kao prva vest mimo izbornog bloka" i promovisao DS u gotovo istom vremenu koje su dobile sve ostale stranke zajedno, dogodilo još jedno "drastično kršenje pravila" na koje RRA ponovo nije reagovala.

Izbori za predsednika Srbije, parlamentarni i lokalni izbori zakazani su za 6. maj.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.