SNS i Pokret socijalista o govoru mržnje kandidata opozicije

Izvor: RTS, 13.Mar.2017, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS i Pokret socijalista o "govoru mržnje kandidata opozicije"

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Vladanka Malović, ponovo je javno upitala nadležne državne organe i nezavisne institucije zašto ne reaguju na pretnje nasiljem i eksplicitni govor mržnje kandidata opozicije, njihovih saradnika i pristalica. Pokret socijalista je saopštio da je licemerno da Saša Janković, "koji je godinama urušavao dostojanstvo nezavisne institucije Zaštitnika građana i zloupotrebljavao funkciju", danas ocenjuje rad institucija i drži lekcije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << onima koji su uspeli da oporave Srbiju.
Šta treba da se desi, pita Malovićeva, da bi nadležni organi i institucije reagovali i osudili takve pojave u aktuelnoj kampanji.
"Kandidatu Demokratske stranke i ostalih stranaka dosovskog režima za predsednika Srbije, Saši Jankoviću, nije bilo dovoljno što je unizio i razorio instituciju ombudsmana, što je mesecima i godinama flagrantno kršio zakone i Ustav Srbije, služio se sramnim lažima, dok je zloupotrebljavao funkciju Zaštitnika građana, za šta su ga građani Srbije plaćali iz svog džepa svakog meseca 'samo' 3.000 evra, već danas stoji rame uz rame sa onima koji bi da pucaju, vešaju i linčuju građane Srbije", primećuje Malovićeva u saopštenju. 
"Dok lažni legalista i bivši lažni zaštitnik građana glasno ćuti i tiho odobrava pozive i nedvosmislene namere svojih najbližih saradnika, koji otvoreno poručuju da će se u Srbiji pucati kao u Makedoniji, da će sve građane koji podržavaju Aleksandra Vučića vešati na bandere, da Aleksandar Vučić zaslužuje metak u čelo, da će šamarati i linčovati političke protivnike, kao što su radili 2000. godine, mi ponovo pitamo nadležne državne organe i nezavisne institucije zašto ćute i šta treba da se desi da bi 'bez straha' osudili skandalozne pretnje i eksplicitni govor mržnje?", pita članica Predsedništva SNS-a.
PS: Licemerno da Janković ocenjuje rad institucija
Pokret socijalista je saopštio da je licemerno da Saša Janković, "koji je godinama urušavao dostojanstvo nezavisne institucije Zaštitnika građana i zloupotrebljavao funkciju", danas ocenjuje rad institucija i drži lekcije onima koji su uspeli da oporave Srbiju.
"Čovek koji je umesto interesa građana Srbije, štitio interese DOS-a, drži lekcije onima koji su uspeli da oporave Srbiju i povrate joj ugled.
"Janković nikada nije reagovao na kršenje zakona i zloupotrebu institucija kada su Srbijom upravljali ambasadori i tajkuni, kada su šamarali i zabranjivali novinare i neistomišljenike, baš kao što ni danas ne reaguje kada njegove pristalice javno pozivaju na linč, nasilje i vešanje", navodi se u saopštenju PS-a.
PS u saopštenju ističe da "dosovski kandidat za predsednika Saša Janković, nije uspeo baš ništa da ponudi građanima Srbije, osim mržnje i laži o Aleksandru Vučiću".
"Neprimereno je i licemerno da Janković, koji je godinama urušavao dostojanstvo nezavisne institucije Zaštitnika građana, direktno kršio zakone, zloupotrebljavao funkciju i delio građane na "naše" i "njihove" , danas, bez imalo stida ocenjuje rad institucija u Srbiji", navodi PS.
PS poručuje Jankoviću da će, iako mu je teško da se pomiri sa tom činjenicom, morati da shvati da Srbijom više ne vlada DOS i da je Srbija sada pravna država.
"Dok god je na njenom čelu, Vučić će štiti vladavinu prava u Srbiji", zaključuje PS.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Malović: Saša Janković stoji rame uz rame sa onima koji bi da pucaju, vešaju i linčuju građane Srbije

Izvor: Večernje novosti, 13.Mar.2017

Zašto ćute nadležni državni organi i nezavisne institucije i šta treba da se desi da bi „bez straha“ osudili skandalozne pretnje i eksplicitni govor mržnje? Kandidatu Demokratske stranke i ostalih stranaka dosovskog režima za predsednika Srbije, Saši Jankoviću, nije...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.