SNS da raspiše republičke izbore

Izvor: B92, 05.Mar.2013, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SNS da raspiše republičke izbore"

Novi Sad -- Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić odbacio mogućnost raspisivanja pokrajinskih izbora i poručio da SNS treba pre da razmišlja o republičkim izborima.

Pajtić je za agenciju Beta rekao da potpredsednik SNS Igor Mirović kada zahteva vanredne pokrajinske izbore namerno prećutkuje činjenicu da su na dopunskim izborima za tri pokrajinska poslanika naprednjaci i socijalisti pobedili u onim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbornim jedinicama u kojima su pobedili i na izborima u maju 2012. godine.

Prema njegovim rečima, time apsolutna većina koju ima Demokratska stranka u koaliciji sa LSV, SVM i LDP ni na koji način nije ugrožena u vojvođanskom parlamentu.

Dodao je da su rezultati izbora pokazali da socijalisti u Vojvodini gube podršku birača i u opštinama gde su do sada tradicionalno vladali, pošto su na izborima u maju 2012. godine, pored Apatina, osvojili poslaničko mesto u Srbobranu, koje im je sada preuzeo SNS.

Pajtić je rekao da je DS na izborima u Apatinu, Srbobranu i Zrenjaninu osvojila više glasova nego na izborima u maju 2012. godine.

"DS ima stabilnu i apsolutnu većinu u pokrajinskom parlamentu, a SNS i SPS će 2016. godine ponovo dobiti priliku da izgube pokrajinske izbore. Ponovljeni pokrajinski izbori pokazuju da je vreme za vanredne republičke izbore", naveo je Pajtić, koji je i zamenik predsednika DS.

Mirović je danas za agenciju Beta kazao da će naprednjaci u četvrtak predati inicijativu za raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pajtić: Vreme za vanredne republičke izbore

Izvor: Akter, 05.Mar.2013

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić odbacio mogućnost raspisivanja pokrajinskih izbora i poručio da SNS treba pre da razmišlja o republičkim izborima

Nastavak na Akter...

Pajtić neće pokrajinske, traži republičke izbore

Izvor: Vesti-online.com, 05.Mar.2013

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić odbacio je danas mogućnost raspisivanja vanrednih pokrajinskih izbora i poručio da Srpska napredna stranka (SNS) treba pre da razmišlja o vanrednim republičkim izborima. ..DS ima stabilnu većinu u Vojvodini: Bojan Pajtič, pokrajinski premijer..Pajtić je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.