SNS: da raskrstimo s prostaklucima lokalnih čelnik

Izvor: Akter, 18.Dec.2015, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: da raskrstimo s prostaklucima lokalnih čelnik

Gradski odbor naprednjaka u Vranju traži od gradonačelnika Zorana Antića da podnese ostavku zbog "seksističke izjave" na račun ministarke Zorane Mihajlović i konstatuje da je "krajnje vreme da se raskrsti s prostaklucima lokalnih čelnika"

Nazivajući to novim skandalom, a nakon prethodne izjave Antića da "Vučić uništava Vranje", naprednjaci navode da je Antić, ovog puta, na opasku lokalnog čelnika PUPS-a Gradimira Jovanovića koji mu je na sednici gradske >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Skupštine sugerisao da se "nekako približi zgodnoj ministarki...", odgovorio bez ikakve moralne zadrške da je "gradonačelnik mlad i energičan" i da "može tu još svašta da bude".

Time je Antić uvredio ne samo potpredsednicu vlade, već i sve žene u Srbiji,  ocenjuje vranjski SNS i posebno ističe da je seksističke izjave gradonačelnik izrekao na račun ministarke u danu kada je javnosti predstavljena Državna strategija za rodnu ravnopravnost.

"U trenutku kada Srbija konačno dobija strateški dokument koji se donosi sa ciljem otklanjanja diskriminacije žena i uspostavljanje rodne ravnopravnosti, u prvi plan izlaze ovakvi ispadi lokalnih moćnika. I to ne bilo gde, već za skupštinskom govornicom", konstatuje SNS i zaključuje:

"Krajnje je vreme da jednom raskrstimo sa prostaklucima lokalnih čelnika i da period kada su nipodaštavane sve društvene vrednosti i prava osetljivih grupa stanovništva bacimo u istoriju."

Inače, ministarka je na opasku Antića žestoko reagovala, a za medije izjavila da se pokazalo da je i te kako bila u pravu kada je za neke funkcionere SPS-a i njihovih koalicionih partnera upotrebila teške reči, dodajući da su upravo vranjski socijalisti najodgovorniji za to što Vranje spada u kategoriju "nerazvijenih i posrnulih" gradova.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

"DOSTA SA PROSTAKLUCIMA" Vranjski SNS traži ostavku socijaliste Zorana Antića

Izvor: Blic, 18.Dec.2015

Gradski odbor naprednjaka u Vranju traži od gradonačelnika Zorana Antića da podnese ostavku zbog "seksističke izjave" na račun ministarke Zorane Mihajlović i konstatuje da je "krajnje vreme da se raskrsti s prostaklucima lokalnih čelnika".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.