SNS će tužiti Radosavljevića zbog izazivanje nereda 31. maja

Izvor: RTS, 16.Jun.2017, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS će tužiti Radosavljevića zbog izazivanje nereda 31. maja

Srpska napredna stranka je saopštila da će njen pravni tim "tužiti kontramitingaša Marka Radosavljevića zbog provociranja, izazivanja nereda i nemira na skupu SNS-a, održanom 31. maja 2017. godine" i da očekuje da se pravosuđe ponaša u skladu sa zakonima Srbije.
"Povodom izjave ovog kontramitingaša da ga je Aleksandar Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pokazao kao pijanca, naglašavamo da je u pitanju najobičnija laž, jer Vučić nije rekao ni da je pijanac, ni da je glumac, ni da je učitelj, već je pokazao sliku osobe koja je provocirala, izazivala nerede i nemire o čemu svedoče i brojni video-snimci" navodi SNS.
Takođe, SNS navodi i da je izveštavanje pojedinih medija, koji već danima tendenciozno govore i pišu o dešavanjima na skupu SNS-a, jedinom zakonitom skupu na dan polaganja zakletve predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, u najmanju ruku skandalozno, ako se ima u vidu obaveza medija da istinito izveštavaju javnost.
"Interesantno je i to da su pojedini mediji danima navijali, pa čak i direktno pozivali kontramitingaše, pristalice onih političkih grupa koji su doživeli težak debakl na izborima, da dođu u što većem broju i izazivaju nerede na mitingu Srpske napredne stranke" kažu u SNS-u.
Kako navode od osobe koja je na više lokacija fizički onemogućavala simpatizere SNSa da dođu na miting, unosila im se u lice, vređala ih i psovala, ti mediji sad prave nekakvu žrtvu, mučenog glumca, iako je svima jasno da su cilj te osobe i ostalih kontramitingaša bile razbijene glave i krvave ulice Beograda.
"U isto vreme, ti isti mediji linčuju redare SNS-a koji su sprečili pravljenje incidenata od strane kontramitingaša, otvoreno ih targetiraju i predstavljaju kao nekakvu monstruoznu grupu batinaša", navedeno je u saopštenju.
Svima je jasno, ukazuje ta stranka, da su se određeni mediji odavno presvukli u direktne političke protivnike Aleksandra Vučića i SNS-a, da iznose najgnusnije laži i da su otvoreni stranački aktivisti koji ne biraju sredstva kako da napadnu Vučića.
"U Srbiji svako može da piše i govori šta mu padne na pamet, što je bezbroj puta i dokazano, ali opravdavanje provokacija, nasilja i izazivanja nemira od strane kontramitingaša je, ne samo grubi prekršaj kodeksa novinara, već je i društveno neprihvatljivo i nezakonito", poručio je SNS.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.