SNS brani Selakovića pred LDP-om

Izvor: B92, 01.Sep.2013, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS brani Selakovića pred LDP-om

Beograd -- SNS je ocenila da su zahtevi predstavnika LDP za smenom ministra pravde Nikole Selakovića pokušaj da se umanji dosadašnji rezultat ove stranke.

SNS navodi da je ovaj poziv na smenu pokušaj da se "na najperfidniji način umanje dosadašnji rezultati SNS koja je, kao okosnice nove Vlade, u prethodnih godinu dana uradila više u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije nego što je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to urađeno u prethodnih 10 godina".

Kako se navodi u saopštenju, ulaskom SNS u novu vladu posle više od dve decenije stvorena je i politička klima za rad tužilaštva i drugih državnih organa.

"Za rad u skladu sa zakonom, a ne za rad, kako je to bilo do pre godinu dana, sa određivanjem kolektivnih pritvora, i istragama koje se nikada ne završavaju, i sa politički instruisanim optužnicama bez dokaza", poručuje SNS.

Ministar Selaković je, dodaje se u saopštenju, bez prejudiciranja i mešanja u ishod bilo kog pojedinačnog postupka ukazao da pravosudni organi rade svoj posao i da će ga raditi u skladu sa zakonom.

SNS ističe da ministar pravde ima pravo i obavezu da obezbedi sve neophodne uslove pravosuđu kako bi pravosudni organi radili efiksno i odgovorno, ali takođe ima pravo i obavezu da ukaže na njihove nedostatke u funkcionisanju, ukoliko ti organi ne rade posvećeno, odnosno ukoliko istražni postupci traju po više od 10 godina, a pojedine presude se čekaju po nekoliko decenija.

"SNS i nova Vlada Srbije i dalje čvrsto stoje pred svojim građanima da će biti ispitane sve sporne privatizacije i biti podignute optužnice tamo gde budu postajali čvrsti dokazi za to, jer dosadašnja praksa podizanje onih praznih i lako oborivih neće i ne sme biti nastavljena", ističe se u saopštenju.

Ta stranka je poručila da pravosudni organi moraju da nastave da rade u skladu sa zakonom i pokrenu postupke protiv svih onih za koje se utvrdi osnovana sumnja da su se o zakon ogrešili.

"Ova Vlada, za razliku od prethodnih, ne vodi političku hajku protiv pojedinaca, već se beskompromisno bori protiv svih onih koji su naneli štetu Srbiji i njenim građanima", zaključuje se u saopštenju SNS.

Poslanik LDP Bojan Đurić rekao je prethodno da će ta stranka podneti zahtev za smenu Selaković zbog njegovih izjava u parlamentu u subotu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Napad na Selakovića pokušaj da se umanje rezultati SNS"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2013

Srpska napredna stranka ocenila je danas da su zahtevi predstavnika Liberalno demokratske partije za smenom ministra pravde i državne uprave Nikole Selakovića pokušaj da se "na najperfidniji način umanje dosadašnji rezultati SNS koja je, kao okosnice nove Vlade, u prethodnih godinu dana uradila...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.