SNS biblioteci donirao knjige

Izvor: JUGpress.com, 29.Mar.2017, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS biblioteci donirao knjige

LESKOVAC

Savet za kulturu Srpske napredne stranke povodom akcije „Negujmo srpski jezik“ donirao je stručne knjige leskovačkoj Narodnoj biblioteci.

Biljana Zlatković je rekla da se akcija „Negujmo srpski jezik“ odvija na teritoriji čitave Srbije.

„U okviru ove akcije smo prikupljeni novac utrošili na kupovinu udžbenika, jezičkih priručnika, pravopisa i svega onoga što je potrebno >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da bi se negovala opšta jezička kultura i pismenost. Želeli smo da naglasimo koliko je važno da se brine, neguje i gaji srpski jezik, te smo s toga i donirali upravo ovaj vid literature koji će pomoći prvenstveno učenicima i studentima. Jezik nije samo sredstvo komunikacije, već i čuvar istorije i svega onoga što mi zapravo jesmo.“

Savet za kulturu Srpske napredne stranke planira i da sprovede Uskršnju akciju prikupljanja knjiga, te mole građane koji mogu da se odazovu i donesu knjige u prostorije stranke, rečeno je danas.

Knjige će biti poklonjene bibliotekama seoskih škola, Gerontološkog centra i zatvora.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.