SNS: Zloupotreba mladića u političke svrhe

Izvor: RTS, 28.Jan.2014, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Zloupotreba mladića u političke svrhe

Pokrajinska sekretarka za zdravstvo Vesna Kopitović zloupotrebila ranjenog mladića u političke svrhe kako bi još jednom poduprla "lažnu propagandu DS" koja tvrdi da je za stanje bezbednosti u Novom Sadu kriva SNS, saopštio je Gradski odbor SNS-a.

Gradski odbor Srpske napredne stranke Novi Sad saopštio je da je pokrajinska sekretarka za zdravstvo Vesna Kopitović juče zloupotrebila ranjenog mladića u političke svrhe kako bi još jednom poduprla "lažnu propagandu Demokratske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stranke" koja tvrdi da je za stanje bezbednosti u Novom Sadu kriva SNS, njena gradska vlast i gradonačenik Novog Sada.

Novosadski naprednjaci saopštavaju da je Kopitovićeva juče "požurila u bolnicu u Sremskoj Kamenici da obiđe mladića za koga tvrdi da je stradao od noža u obračunu maloletnika", iako, kako se ističe u saopštenju, "postoje različite interpretacije događaja u kome je stradao".

Ona, kako navode, "nije obišla brojne pacijente koji ne mogu na vreme da se zrače protiv raka jer joj to nije bilo zgodno da se opet ne bi pokazalo da je to što pacijenti gube živote na listi čekanja nezgodno za pokrajinsku vlast Demokratske stranke koja je kriva što na vreme nisu nabavljeni aparati za zračenje u Sremskoj Kamenici".

Iz SNS-a navode da je Kopitovićeva za stanje bezbednosti u Novom Sadu okrivila tu stranku, gradsku vlast i gradonačelnika uprkos, kako piše u saopštenju, "nedvosmislenim izjavama prvog čoveka gradske policije Stevana Krstića" da je stanje bezbednosti ozbiljno, ali da Novi Sad "nije najnebezbedniji grad u državi".

Vesna Kopitović je, kako se naglašava u saopštenju, bezuspešno pokušala da "pred javnošću omalovaži borbu protiv korupcije i kriminala koju su pokrenuli SNS i Aleksandar Vučić i pokušala je da zataška činjenicu da DS nije učinio ništa protiv korupcije i kriminala, već su njeni članovi podsticali i učestvovali u kriminalizaciji društva".

"Srpska napredna stranka se ne protivi predlogu pokrajinske sekretarke za zdravstvo da se osnuje radna grupa koja će analizirati porast maloletničke delikvencije u Novom Sadu, " navodi SNS i napominje da će se ut om slučaju zaključiti da je za porast maloletničke delikvencije i nasilja, korupciju i kriminal odgovorna vlast DS.

"Zaključiće da je za maloletničku delikvenciju krivo beznađe mladih ljudi kojima DS nije obezbedio posao, uprkos tome što su za navodno zapošljavanje potrošili ogromne pare, kao i beda njihovih roditelja koji su ostali bez posla jer je Novi Sad, tokom vladavine demokrata, deindustrijalizovan, a preduzeća uništena u tajkunskoj privatizaciji," navodi se u saopštenju.

Gradski odbor SNS predlaže da se u Pokrajini takođe formira radna grupa od nezavisnih i nepristrasnih ličnosti koja će utvrditi zašto kasni završetak izgradnje bolnice "Kamenica 2" i zašto su troškovi te investicije, kako tvrdi, povećani za više miliona evra.

Po naprednjacima ta radna grupa trebalo bi i da objasni ko je "potrošio 700.000 evra za koliko je naduvana samo vrednost kreveta u novosadskom Urgentnom centru" da objasni "koliko su naduvane cene opreme za bolnice u Novom Sadu, u Vrbasu i drugim gradovima Vojvodine" i da utvrdi da su za sve to "krivi pokrajinski funkcioneri Dragoslav Petrović, Bojan Pajtić i Vesna Kopitović, lično".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.