SNS: Zastave problem, a deca se slikaju i gola za novine

Izvor: N1 televizija, 09.Avg.2017, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Zastave problem, a deca se slikaju i gola za novine

Nakon što je lider SNS u Gadžinom Hanu Goran Stojiljković rekao da su mlade fudbalerke Mašinca "same uzele zastave te stranke da bi se slikale", građani su Južnim vestima dostavili fotografije na kojima se vidi da potpredsednik SNS Staniša Ristić donosi zastave do grupe koja se fotografiše. Ristić tvrdi da su mu deca "istrgla zastavu iz ruke".

Ristić je, prema rečima čitaoca koji je dostavio fotografije, po zastave SNS otišao upravo na zahtev predsednika Opštinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << odbora ove partije Gorana Stojiljkovića.

"To su slike od 14:50 jer ga svi čekaju da dođe i da ih donese, a u 14:51 časova se vidi kako je Staniša Ristić podelio zastave i nosi plastičan štap na kome je bila zastava i nakon toga se slikaju", objašnjava čitalac koji tvrdi da je bio na mestu događaja, pišu Južne vesti.

Da je on doneo zastave potvrđuje i sam Ristić. Ipak, on tvrdi da je zastave trebalo da drže članovi SNS kojih je na slici nekoliko, ali su mu deca zastave "istrgla iz njegovih ruku".

"Ideja da se slikamo sa zastavama je moja, ali nije bila da se slikamo sa decom. Tu su bili i njihovi roditelji, to su male devojčice 10-12 godina, one ne znaju ni šta je stranačka zastava. Ja sam ih doneo s namerom da se mi slikamo, a ne deca. Ali deca su istrgla zastave i slikala se", rekao je Ristić.

On objašnjava da je fotografija sa zastavama SNS trebalo da obeleži početak saradnje trenera Mašinca Perice Krstića i lokalne samouprave Gadžinog Hana, čiji su i naprednjaci deo. Deo te saradnje, kaže Ristić, i najava da će niški klub da osnuje drugi tim u Hanu.

Iako je reč o maloletoj deci, Ristić zaključuje da odrasli "nisu mogli da deci zabrane da se slikaju sa kojom god žele zastavom".

"I ne možemo mi deci da zabranimo da vole Vučića, ili njihovim roditeljima. Mogu da uzmu zastavu čiju hoće zastavu, i Vuka Draškovića. To nije mesto bilo za politički skup već verski praznik, samo smo hteli da se slikamo sa ekipom Ženskog fudbalskog kluba Mašinac, koji će uskoro da dobije odeljak u Gadžinom Hanu, pod nazivom Zaplanjac. To će biti drugi tim Mašinca. To je bio cilj, ništa više", dodao je on.

Funkcioner SNS je novinare pitao i šta je sporno u tome što maloletne devojčice drže zastavu političke partije, kada se, kako kaže, u današnje vreme "slikaju i gola za novine".

On je ponovio da nije bio cilj da se one koriste za političku propagandu. Devojčice, kaže, nisu bile podstrekivane, niti nagrađene što su uzele obeležje stranke.

Sporna fotografija nastala je na izletištu Crkvište na Seličevici, gde je Opština organizovala proslavu Svetog Ilije.

Iako su fotografije u javnost dospele tako što ih je na svoj Fejsbuk profil postavio trener maloletnih fudbalerki Perica Krstić, koji se i sam nalazi na fotografijama, on je tvrdio da nije ni video da deca drže zastave.

Krstić je rekao i da nije upoznat sa time da zakon zabranjuje korišćenje maloletnika za političku promociju, kao i mešanje politike u rad sportskih klubova.

Zamenik predsenika Opštine Goran Stojiljković, koji je i lider SNS u Gadžinom Hanu, a na fotografiji stoji pored Krstića, tvrdio je da su devojčice same uzele zastavu, jer su mu, kako je rekao, kazale da poštuju Aleksandra Vučića i da žele da imaju fotografiju sa obeležjem SNS za svoj Fejsbuk profil.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

FOTO: Funkcioner SNS doneo stranačke zastave na fotografisanje sa decom

Izvor: Radio 021, 09.Avg.2017

Nakon što je lider SNS u Gadžinom Hanu Goran Stojiljković rekao da su mlade fudbalerke Mašinca "same uzele zastave te stranke da bi se slikale", građani su Južnim vestima dostavili fotografije na kojima se vidi da potpredsednik SNS Staniša Ristić donosi zastave do grupe koja se fotografiše...Ristić...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.