Izvor: B92, 27.Avg.2010, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Vlast sprema izmenu Rezolucije

Beograd -- Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić izjavio je da postoje nagoveštaji da je vlast Srbije spremna na ustupke po pitanju sadržaja rezolucije o Kosovu.

Funkcioner Srpske napredne stranke rekao je da će vlast te ustupke pravdati "navodnim garancijama da Srbi na severu pokrajine neće biti napadani".

On je rekao da je SNS zainteresovana da u parlamentu razgovara o sadržaju rezolucije, ali da sazivanje te sednice ne treba da predloži Liberalnodemokratska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << partija, već neko iz vladajuće većine.

Govoreći o poseti nemačkog ministra spoljnih poslova Gvida Vestervelea, Vučić je rekao da je SNS zadovoljna zbog toga što je imala prilike da, preko svog predsednika Tomislava Nikolića, predstavi svoje stavove, iako nije postignuta saglasnost po svim pitanjima.

Vučić je rekao da je dobro što nema nagoveštaja da bi put Srbije ka EU mogao da bude usporen jer će se proces priključenja uniji pozitivno odraziti na stepen stranih investicija i standard građana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.