SNS: Vlast iznad ličnih nesuglasica

Izvor: B92, 05.Jan.2013, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Vlast iznad ličnih nesuglasica

Beograd -- Predsedništvo SNS nije se danas detaljno bavilo izjavom Dinkića o Mirkoviću. Odnosi u vladajućoj koaliciji su iznad ličnih nesuglasica, kaže Igor Mirović.

"Nismo se detaljnije bavili tim problemom, odnosi u koaliciji su iznad pojedinaca i problemi koji povremeno iskaču ne mogu biti toliko važni da se njima bavi Predsedništvo stranke", rekao je član Predsedništva SNS nakon sednice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
SNS, kako je rekao, ima korektne odnose sa koalicionim partnerima, a za tu stranku je najvažnije da se ostvaruju planovi vlade zbog čega je analiziran rad pojedinih ministara i ministarstava i zato "nije bilo reči o tako nevažnim stvarima".

"Razgovaralo se, ali ne na nivou koji bi bio značajan za ovaj dan. Svi partneri u vladi ponašaće se odgovorno. Zadatak vlade smo stavili kao prioritet u odnosu na lične nesuglasice", rekao je Mirović.

Na pitanje novinara da li stranka stoji iza izbora Mirković za pomoćnika ministra, Mirović nije odgovorio.

Uskoro i o rezoluciji o KiM

Predsedništvo SNS održaće "narednih dana" posebnu sednicu, na kojoj će detaljno razmotriti rezoluciju o Kosovu i Metohiji, koja bi trebalo da stigne i pred poslanike, najavio je Mirović. "SNS je vodeća stranka u Srbiji i ima veliku odgovornost. Želimo da na posebnoj sednici reč po reč analiziramo tekst dokumenta i da učestvujemo u procesu usaglašavanja i donošenja tog dokumenta u vladi i u skupštini", kazao je on.

On je dodao i da je na današnjoj sednici Predsedništva još jednom pružena podrška svima koji su "u prvim redovima u borbi protiv kriminala i korupcije" i u tom smislu i predsedniku stranke Aleksandru Vučiću, kao i da prioriteti SNS u narednom periodu ostaju borba protiv korupcije i razvoj ekonomije.

Ministarka Zorana Mihajlović, koja je inicirala današnju sednicu Predsedništva, na pitanje novinara da li je zadovoljna odlukama Predsedništva stranke, kratko je odgovorila: "Naravno".

Sednici u sedištu stranke na Novom Beogradu prisustvovali su lider naprednjaka Aleksandar Vučić, potpredsednici Nebojša Stefanović i Zorana Mihajlović, članovi Predsedništva Nikola Selaković, Milan Bačević i Goran Knežević, gradonačlenik Novog Sada Miloš Vučević, savetnik predsednika Srbije Marko Đurić...

Đurić je novinarima uoči početka sednice rekao da će Predsedništvo razgovarati o raznim stranačkim aktivnostima i da sve teme dolaze u obzir.

"Sve teme dolaze u obzir. Sigurno će biti reči i o odnosima u koaliciji, ali i o stranačkim aktivnostima", kratko je rekao on.

Kako B92 nezvanično saznaje najveći deo sednice predsedništva bio je posvećen mogućnosti raspisivanja vanrednih parlamenatranih izbora. Do razlaze koalicionih partnera mogle bi da dovedu neke od istraga koje se trenutno vode ili nemogućnost da se ispune ekonomski planovi, odnosno ne dobijenja datuma za pregovore sa EU.

Povod današnje sednice Predsedništva SNS bio je komentar ministra Mlađana Dinkića na račun postavljenja estradnog menadžera Saše Mirkovića, inače člana Glavnog odbora SNS-a, na mesto pomoćnika ministra saobraćaja, koji je izazvao žestoku reakciju SNS-a.

Potpredsednica stranke i ministarka energetike Zorana Mihajlović zatražila je u četvrtak od Vučića da hitno sazove sednicu Predsedništva.

"Nikada nismo povlačili poteze koju su pravili štetu građanima i Srbiji. Sigurno nećemo dozvoliti da bilo ko na naš račun ubira političke poene. Predsednik Vučić će u subotu na sednici Predsedništva izneti stavove u vezi sa slučajem koji pominjete i preporučiti naredne poteze", rekao je potpredsednik SNS i predsednik Skupštine Nebojša Stefanović za "Novosti".

Dinkić, čiji je komentar da Mirkovića nikada ne bi uzeo za pomoćnika napravio pravu pometnju u vladajućoj koaliciji, juče je pokušao da spusti loptu rekavši da u pitanju bilo njegovo lično mišljenje.

"Potpuno je besmisleno da se moje lično mišljenje o nekom pojedincu prenosi na međupartnerski nivo. Ja sam rekao sve što sam imao i mislim da to nema nikakave veze sa međupartnerskim odnosima. Ja odlično sarađujem i sa gospodinom Vučićem i Nikolićem. Odlično sarađuju i URS i SNS. Ovo je moje lično mišljenje o jednom čoveku i ništa više od toga", rekao je Dinkić.

Tačku je pokušao da stavi premijer Ivica Dačić. On veruje da je u pitanju Dinkićevo lično mišljenje, ali poručuje da javna kritika koalicionih partnera nije prihvatljiva praksa u njegovoj Vladi i da se o eventualnim primedbama na imenovanja, razgovara u okviru kadrovske komisije vlade, kroz koju prolaze svi predlozi za imenovanja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PREDSEDNIŠTVO SNS: Vlast iznad ličnih nesuglasica!

Izvor: Telegraf.rs, 05.Jan.2013

Posle više od tri sata završena je sednica vrha naprednjaka, na kojoj se raspravljalo o napadima koalicionih partnera i izjavi ministra finansija Mlađana Dinkića povodom imenovanja Saše Mirkovića za pomoćnika Milutina Mrkonjića, ali i o mnogim drugim temama

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.