SNS: Vlada prespavala godinu

Izvor: Glas javnosti, 09.Mar.2012, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Vlada prespavala godinu

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) smatra da je Biznis forum na Kopaoniku bio nepotreban jer su zaključci isti kao i 2011. godine, što svedoči da je vlada "prespavala celu godinu", ocenio je član Ekonomskog tima SNS Milenko Dželetović.

"Svaki dan do raspisivanja izbora je gubljenje vremena za Srbiju jer je vlada premijera Mirka Cvetkovića ostvarila najslabije rezultate u poslednjih 50 godina i za vreme mandata nije ispunila nijedno obećanje", kazao je Dželetović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
On je naveo da umesto obećanog rasta ekonomske aktivnosti za sedam odsto, rast danas "svega tri odsto". "Obećano je da će se stopa nezaposlenosti smanjiti sa 18,1 na 11,9 odsto, a sada iznosi 24 odsto", rekao je Dželetović.

On je dodao da je umesto otvaranja 200.000 novih radnih mesta otpušteno 528.000 ljudi i u "sivoj", i u legalnoj zoni. "Svaki građanin je umesto 1.000 evra za akcije, dobio 1.250 evra novog duga, dok prosečna porodica duguje 3.000 evra", naveo je Dželetović.

Funkcioner SNS je ocenio da je sada u Srbiji zasejano najmanje površine od 1945. godine, a stočni fond najslabiji za 115 godina. "Oko 130.000 malih i srednjih preduzeća je ugašeno, a fiskalni deficit nije prerastao u fiskalni suficit, već je povećan za 120 do 150 odsto", rekao je Dželetović.

Dželetović je naveo da nijedan projekat infrastrukture nije završen i da je Srbija zbog izgubila stotine miliona evra jer nije završila izgradnju "Evropskog koridora 10". "Ni jedan zacrtani cilj Vlade nije realizovan, i SNS ocenjuje da bi bilo neprirodno da građani Srbije poklone glasove onima koji su ostvarili ovakav rezultat", zaključio je Dželetović.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.