SNS: Vlada izbegava odgovornost

Izvor: RTS, 25.Jul.2010, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Vlada izbegava odgovornost

Zaprepašćujuće što posle odluke MSP, niko od predstavnika vlasti nije spreman da prihvati odgovornost, izjavio funkcioner SNS Marko Đurić. Vlast delovala samostalno oko Kosova bez konsultovanja sa opozicijom zbog čega je odgovornost na njoj, smatra SNS.

Funkcioner Srpske napredne stranke Marko Đurić ocenio je da je "zaprepašćujuće" to što, nakon odluke Međunarodnog suda pravde koju je nazvao "istorijskim fijaskom", niko od predstavnika vlasti nije spreman >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da prihvati odgovornost.

"Svi bi voleli da je ishod bio drugačiji. Sada kada je završeno tako kako je završeno, šta je to što treba da se desi pa da neko preuzme odgovornost i snosi posledice", upitao je Đurić na konferenciji za novinare.

Đurić je dodao da SNS ne želi da stiče političke poene na pitanju Kosova i Metohije ali je rekao da su državni zvaničnici po tom pitanju delovali samostalno i bez konsultovanja sa opozicijom zbog čega sada odgovornost leži na vlasti.

Funkcioner SNS-a je posebno kritikovao članove Vlade koji su među građanima, kako je rekao, "podgrevali euforiju" da će savetodavno mišljenje suda biti u korist Srbije.

Đurić je rekao da će poslanici SNS-a učestvovati u skupštinskoj raspravi o Kosovu jer se radi o, kako je naveo, pitanju od izuzetnog državnog i nacionalnog značaja, a da će odluku o tome kako će se izjasniti doneti sami poslanici i lider SNS-a Tomislav Nikolić.

Marko Đurić je rekao da je SNS izuzetno zadovoljna zbog toga što je Ustavni sud Srbije proglasio neustavnim mnoge odredbe Zakona o javnom informisanju i ocenio da i zbog toga treba da odgovara neko iz vlasti, ko je učestvovao u izradi izmena i dopuna tog zakona.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.