SNS: VLADA NIJE ISPUNILA NIJEDNO OBEĆANJE

Izvor: Kurir, 22.Maj.2011, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: VLADA NIJE ISPUNILA NIJEDNO OBEĆANJE

BEOGRAD - Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić ocenio je da Vlada Srbije nije ostvarila nijedan proklamovani cilj i da nije ispunila nijedno obećanje koje je dala prilikom rekonstrukcije.

 "SNS smstra da vlada nije ostvarila nijedan proklamovani cilj i nije ispunila nijedno dato obećanje prilikom njene rekonstrukcije", kazao je Đurić.

 Prema njegovim rečima, državna politika je u svim ključnim oblastima doživela kolaps. "U oblasti ekonomije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je pokazala da nema nikakav program i da nema efektivan set mera koje bi omogućile smanjenje budžetskog deficita niti oporavak i stabilizaciju opštih ekonomskih prilika", kazao je Đurić.

Kako je naveo, Vlada Srbije nije uspela da popravi ambijent za strana ulaganja koji je ostao nepovoljan zbog nivoa birokratije, stepena korupcije i veoma složene i neizvesne političke situacije.

Đurić je istakao da je Srbija ostala "šampion Evrope po inflaciji i da je postala zemlja u kojoj niko ne može tačno da kaže šta će biti sledeća ekonomska mera koju će vlada preduzeti, a to se nepovoljno odražava na investitore".

"SNS smatra da je vlada pokazala da nema rešenje za nagomilane probleme u društvu, kao i da je pokazala nesposobnost da upravlja infrastrukturnim projektima", naveo je Đurić. Komentarišući borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, Đurić je rekao da se vlada po tom pitanju pokazala "najvećim pokroviteljem zloupotrebe u javnim nabavkama o čemu svedoči i činjenica da se na godišnjem nivou proneveri više od milijardu evra".

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.