SNS: U vreme vlasti DS-a opozicija nije mogla da emituje izborne spotove

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2016, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: U vreme vlasti DS-a opozicija nije mogla da emituje izborne spotove

Srpska napredna stranka (SNS) odbacila je danas optužbe Demokratske stranke (DS) da je nesrazmerno zastupljena u medijima u odnosu na opozicione stranke, dodajući da tokom izborne kampanje 2012. godine, kada su demokrate bile na vlasti, opoziciji nije bilo dozvoljeno emitovanje predizbornih spotova.

SNS je u saopštenju upitala funkcionere DS-a "zašto su zaboravili da kažu da su najneravnopravniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uslovi u Vojvodini, gde vlada otvorena medijska cenzura Bojana Pajtića".

"Funkcioneri DS-a, sada već po navici, iznose besmislice u javnost. Želimo samo da podsetimo DS da u vreme njihove vladavine, u kampanji 2012. godine, opozicione stranke nisu ni mogle da emituju spotove, našoj stranci su brutalno zabranjivani od strane RRA, dok je DS mogla da radi šta hoće i emitovala je najprljavije spotove u političkoj istoriji Srbije i to protiv SNS-a", piše u saopštenju.

Naprednjaci su dodali da se zalažu za "što više medijskog prostora" za funcionere DS-a, "jer što se više oni pojavljuju, to će građani imati više prilike da vide ko su ljudi koji danas vode DS i šta ta stranka predstavlja, a sigurno i manje glasati za iste".

Demokratska stranka (DS) predala je ranije danas žalbu Regulatornom telu za elektronske medije (REM) zbog kršenja obavezujućeg uputstva tog tela radio i televizijskim stanicama u predizbornoj kampanji. Portparolka DS-a Aleksandra Jerkov kazala je da žalbu podnose jer je Srpska napredna stranka (SNS) nesrazmerno zastupljena u elektronskim medijima u odnosu na druge stranke, pre svega opozicione. Ona je dodala da državni funkcioneri zloupotrebljavaju svoje funkcije u medijima da bi vodili kampanju svoje stranke i zbog toga što su se "pojedini mediji otvoreno, nedvosmisleno i očigledno stavili u službu propagandne službe SNS".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.