SNS: Srbiju očekuju problemi sa strujom

Izvor: RTS, 27.Jan.2011, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Srbiju očekuju problemi sa strujom

Članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović izjavila da Srbiju u 2011. godini, zbog korupcije u Elektroprivredi Srbije, očekuju problemi u snabdevanju elektičnom energijom. SNS će na posebnoj konferenciji za medije obavestiti o poslovanju i dugovima EPS-a i korupciji u tom preduzeću.

Srbiju, u 2011. godini, očekuju veliki problemi u snabdevanju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << elektičnom energijom, zbog korupcije u Elektroprivredi Srbije, izjavila je članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović.

 

"Građani Srbije će kroz poskupljenje struje platiti korupciju i nesposobnost rukovodstva EPS-a", rekla je Mihajlovićeva na konferenciji za novinare u Beogradu.

SNS će, na posebnoj konferenciji za medije, obavestiti o korupciji u EPS-u, poslovanju i kreditima koje je to preduzeće uzelo i zbog čega je u velikim dugovima, najavila je Mihajlovićeva.

Vlada Srbije planira da to reši uvozom, ali da sistem EPS-a ne može da podnese tu količinu koja je potrebna, ocenila je Zorana Mihajlović.

Srbiji nedostaju objekti za proizvodnju električne energije, istakla je ona i upitala Vladu Srbije zbog čega se više od decenije čeka sa izgradnjom hidroelektrana i termoelektrana.

"EPS posluje sa gubitkom koji iznosi 40 odsto kapitala preduzeća, dok Basen 'Kolubara' posluje na ivici bankrota, jer je gubitak pojeo 70 odsto kapitala", rekla je Mihajlovićeva, ističući da Srbiji preti i nestašica uglja, pošto fali pet do sedam miliona tona tog energenta za potrebe zemlje, jer nema novih iskopa.

Prema njenim rečima, gubitak u distribuciji struje meri se proizvodnjom Hidroelektrane "Đerdap", što je 10 puta više nego što je to uobičajeno u drugim zemljama.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.