SNS: Prvo gandijevski skup, posle sedenje na ulicama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2011, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Prvo gandijevski skup, posle sedenje na ulicama

BEOGRAD -

Sa mitinga u subotu poslaćemo jasne poruke i zahteve za promenama u Srbiji, poručio je danas predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić i upozorio da će, ako to ne bude ispoštovano, njegovi organizatori sazvati novi skup sa kojeg se neće razilaziti do ispunjenja zahteva.

Spemni autobusi za 2000 učesnika mitinga iz Banata

Ma miting koji u subotu, 5. februara organizuje Srpska napredna stranka (SNS) u Beograd će iz Srednobanatskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << okruga organizovano krenuti oko 2 hiljade članova i simpatizera te stranke.

Oni će biti prevezeni u 40 autobusa i većem broju automobila, najavio je danas predsednik Gradskog odbora SNS u Zrenjaninu Goran Knežević.

On je na redovnoj konferenciji za novinare rekao da će za mirni miting ispred Doma narodne skupštine, od ukupno rezervisanih 40 autobusa za područje Srednjobanatskog okruga, 25 u jutarnjim satima krenuti iz Zrenjanina, sa parkinga u Tiršovoj ulici.

Knežević je najavio daće naprednjaci na zajedničkom mitingu sa Novom Srbijom, pre svega, ukazati na neophodnost smene sadašnjeg režima i promenu politike koja daje loše rezultate.

Pozivajući članove stranke i simpatizere na miting, on se posebno osvrnuo na sadašnje stanje u privredi, društvenim delatnostima, štrajkovima i drugim dešavanjama u Zrenjaninu.

Navodeći podatke o stanju u nekada vodećem gradu u Srbiji, Knežević je pošao od prosečne plate koja je sada u Zrenjaninu niža od proseka u republici, dok je u poređenju sa vojvođanskim opštinama najveći banatski grad tek na 29 mestu.

On je na konferenciji za novinare precizirao da se pripreme za miting privode kraju i da postoji odlična saradnja sa vlastima i policijom, koji "su svesni svoje odgovornosti".

Biće to pravi "gandijevski" skup, koji će proteći mirno, najavio je Nikolić i predvideo da će građani pokazati koliko su nezadovoljni situacijom u Srbiji.

Pravo vreme za izbore

On očekuje da će građani poručiti da je vreme da političari na vlasti odu i smatra da je sada pravo vreme za izbore.

Ukoliko ne ispune naše zahteve, organizovaćemo masovno sedenje na ulicama u centru grada i blokirati Beograd, 15, 20 dana, ili koliko bude trebalo, predočio je Nikolić.

On je podsetio da su i taksisti tako nešto uradili, ističući da o nasilju ne može biti ni govora.

"Postoje određeni problemi sa organizacijom mitinga", ukazao je Nikolić i pomenuo primer ugovora sa Železnicama Srbije koji je potpisao Gradski odbor SNS Novog Sada.

Platili smo unapred da se preveze oko 800 naših ljudi na miting, ali nam je u poslednji čas javljeno da vučna kola nisu ispravna i da je veliki mraz, pa dogovoreno ne mogu da ispune, rekao je Nikolić.

On je napomenuo da "Železnice pripadaju Srbiji, a ne Demokratskoj stranci".

Posle skupa neće biti šetnje, dodao je Nikolić i izneo uverenje "da će prvi put policija i učesnici mitinga dobro sarađivati".

Železnice i Grad Beograd obezbedili voz za naprednjake

Železnice Srbije, uz pomoć Grada Beograda, obezbedile su vanredni voz na relaciji Novi Sad - Beograd za potrebe prevoza simpatizera Srpske napredne stranke (SNS) na miting koji je zakazan za subotu, 5. februar, saopšteno je danas.

U saopštenju Železnica navodi se da su generalni direktor te firme Milovan Marković i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas dogovorili da se za te potrebe iskoristi jedna garnitura "BG voza", koja se koristi za gradski prevoz u Beogradu.

"Reč je o elektromotornim garniturama koje na području Beograda saobraćaju između Novog Beograda i Pančevačkog mosta, a u čiji je remont, uključujući i popravku neophodne infrastrukture, Grad uložio više od deset miliona evra", navodi se.

Železnice su, takođe, saopštile da je tako omogućeno da se uvede vanredni voz između Novog Sada i Beograda, bez remećenja redovnog reda vožnje.

"Srpske železnice ovim su dokazale da su joj komercijalni interesi na prvom mestu i da su isključivo razlozi tehničke prirode i nedostatak voznih sredstava bili uzrok privremenog otkazivanja već dogovorenog vanrednog voza. Železnicama Srbije svakodnevno nedostaje oko 50 putničkih vagona za redovan i rezervni sastav vozova koji saobraćaju na srpskim prugama", navodi se.
Pogledaj vesti o: Miting srpske napredne stranke,   Tomislav Nikolić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.