SNS: Prihvatljiv 14. oktobar za TV duela Đilasa

Izvor: Blic, 09.Okt.2013, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Prihvatljiv 14. oktobar za TV duela Đilasa

Srpska napredna stranka poručila je večeras da je za tu stranku prihvatljiv ponedeljak kao novi termin za televizijski duel šefa SNS Nebojše Stefanovića sa predsednikom Demokratske stranke Draganom Đilasom.

"Kao što smo bezbroj puta do sada saopštili, Nebojša Stefanović je spreman uvek, i na svakom mestu, da objasni Draganu Đilasu koliko je unazadio život Beograđana i uništio prestonicu, tako da nam je prihvatljiv i novi termin, u ponedeljak, u bilo koje vreme, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << naravno pod uslovom da se Đilas ponovo ne predomisli", navodi se u saopštenju.

Navodeći da nema vremena da se bavi halucinacijama demokrata i njihovim besmislenim saopštenjima, SNS je saopštio da je Draganu Đilasu "očigledno najbitnija stvar u životu ta da bude u televizijskoj emisiji, gde bi mogao da pokaže svoje jeftine marketinške trikove, koji, na njegovu žalost, više ne prolaze kod građana".

Pročitajte još: DS: Naprednjaci ponovo izbegavaju duel, a kritikuju po stepeništima

SNS je ranije danas demantovala tvrdnje DS da Stefanović tri nedelje izbegava duel na RTS sa Đilasom istakavši da je Stefanović, u svakom trenutku spreman za to suočavanje. SNS navodi da je "užasnuta izmišljotinama" DS o tom duelu, te ističe da je "Stefanović spreman da se u svakom trenutku suoči sa Đilasom i iznese ozbiljnu argumentaciju o katastrofalnom vođenju i teškoj situaciji u kojoj se Beograd danas nalazi zahvaljujući upravo Đilasu".

Naprednjaci u saopštenju navode da je Stefanović spreman da iznese program mera SNS o vraćanju dostojanstva prestonici Srbije.SNS tvrdi da je Stefanović "vrlo rado izašao u susret i Đilasu, i RTS-u, i da je dogovoren termin TV duela bio za 04.10.2013.godine, u emisiji Oko na prvom programu RTS." "Pošto Đilasu nije odgovarao taj termin, Stefanović je pristao da bude pomeren TV duel za 11.10.2013. godine, takođe u 18.25 časova, u istoj emisiji, i na istom kanalu", navodi SNS.

Ta stranka ističe da "sve što su demokrate iznele u svom saopštenju je na nivou njihovih fikcija, smišljenih laži, manipulacija građanima i, nažalost, loše organizacije RTS-a, odnosno ljudi koji su radili na dogovaranju emisije".

"Đilas jedino razmišlja o sopstvenoj promociji i novom iskrivljavanju činjenica, a ne o dobrobiti Beograđana," ocenjuje SNS.

DS je danas saopštila da Stefanović nema ni argumente, a ni plan za razvoj Beograda i da zato izbegava učešće u emisji na RTS sa Đilasom.

DS navodi da Stefanović "nakon tri nedelje izbegavanja" da se na javnom servisu suoči sa Đilasom "pokazuje da, ne samo da nema plan za razvoj Beograda, nego nema ni argumente i činjenice koje bi izneo pred Đilasa".



Pomerili sučeljavanje zbog utakmice

Radio-televizija Srbije saopštila je večeras da zbog prenosa fudbalske utakmice Srbija-Japan nije u mogućnosti da emituje emisiju "Oko" u kojoj je planirano gostovanje funkcionera SNS-a i DS-a, navodeći da je RTS otvoren za razgovore predstavnika stranaka u novom terminu koji će svima odgovorati.

"Posle višednevnog pregovaranja, RTS je sa predstavnikom SNS Nebojšom Stefanovićem i Draganom Đilasom iz DS dogovorio gostovanje u emisiji 'Oko' u petak 11. oktobra u redovnom terminu u 18.25", navodi se u saopštenju.

U međuvremenu, RTS je kupio prava za prenos fudblaske utakmice Srbija-Japan koja se igra u isto vreme, zbog čega je nemoguće emitovati emisiju "Oko" u uobičajenom terminu.

O tome smo obavestili učesnike emisije i ponudili nove termine po završetku utakmice ili narednih dana.

Javni servis, odgovarajući na polemiku naprednjaka i demokrata podseća da je kao i do sada, ostaje otvoren za ovaj i slične razgovore predstavnika stranaka u ovom ili nekom drugom terminu koji će svima odgovorati, piše u saopštenju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SNS: Prihvatljiv 14. oktobar za TV duel sa Đilasom

Izvor: Blic, 10.Okt.2013, 01:17

Srpska napredna stranka poručila je večeras da je za tu stranku prihvatljiv ponedeljak kao novi termin za televizijski duel šefa SNS Nebojše Stefanovića sa predsednikom Demokratske stranke Draganom Đilasom..."Kao što smo bezbroj puta do sada saopštili, Nebojša Stefanović je spreman uvek, i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.