SNS: Odluka REM-a skandalozna, ali ćemo je poštovati

Izvor: RTS, 17.Mar.2017, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Odluka REM-a skandalozna, ali ćemo je poštovati

Srpska napredna stranka poštovaće odluku Regulatornog tela za elektronske medije, ali i ocenjuje da "očigledno postoji pravilo da se zabrane svi spotovi SNS-a". Odluku REM-a oštro kritikovala i Socijalistička partija Srbije.
SNS u saopštenju navodi da će poštovati odluke državnih organa, pa i REM-a, o neemitovanju spota.
"Smatramo da je ta odluka skandalozna i da pokazuje da i dalje u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << REM-u sede oni koji podržavaju bivši dosovski režim po svaku cenu. Isto tako kao i danas, zabranili su spot Srpske napredne stranke 2012. godine", podsećaju naprednjaci.
Kako je rečeno, očigledno je da postoji pravilo među članovima REM-a: zabraniti sve spotove SNS-a, "koji jedini nisu prljavi i koji jedini nisu negativni, a da, pritom, one koji su deo prljave kampanje i koji su negativni neće ni da pogledaju".
U međuvremenu je i Socijalistička partija Srbije oštro kritikovala odluku REM-a, ocenivši je kao ideološku.
"REM se zabranom poneo ne kao regulatorno telo, nego kao ideološka komisija iz vremena staljinističkih čistki, što nije čudo", konstatuje SPS, "s obzirom da 'dosovci', kojih je najviše među članovima REM-a, drugačije ne umeju da se ponašaju".
Oni se, smatra SPS, na taj način direktno "mešaju u kampanju, i to za račun svojih kandidata", jer, tvrde, oni bi da opet Srbiju vrate u vreme zabrana i moralno-političke podobnosti.
REM je naložio elektronskim medijima da u roku od 24 sata obustave emitovanje predizbornog spota predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića, u kojem se pominje "Vučiću, pederu", zbog kršenja Zakona o oglašavanju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SNS: Odluka REM-a skandalozna, ali ćemo je poštovati

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Mar.2017

Srpska napredna stranka poštovaće odluku Regulatornog tela za elektronske medije, ali i ocenuje da očigeldno postoji pravilo - zabraniti sve spotove SNS...SNS u saopštenju navodi da će poštovati odluke državnih organa, pa i REM-a, o neemitovanju spota..."Smatramo da je ta odluka skandalozna i...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.