SNS: Odbori DS-a se stide Đilasa

Izvor: B92, 26.Maj.2013, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Odbori DS-a se stide Đilasa

Beograd -- Srpska napredna stranka ocenila je da se odbori Demokratske stranke širom Srbije stide svog lidera Dragana Đilasa.

Reagujući na izjave predsednika DS-a i gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, date u sklopu predizborne kampanje u opštini Zemun, naprednjaci su se oglasili saopštenjem u kojem ocenjuju da su demokrate "dokazale" da slučajeva korupcije i kriminala ima na svakom mestu i u svakoj sredini.

SNS je u saopštenju upitala Đilasa i "u čemu se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << našao prozvan kada je (prvi potpredsednik vlade i lider SNS) Aleksandar Vučić govorio o borbi protiv korupcije i kriminala, i zašto mu smeta ta borba".

Ranije danas, Đilas je u sklopu predizborne kampanje za lokalne izbore u Zemunu, rekao da ni na jednom bilbodru za te izbore, osim predsednika stranaka, nema ljudi koji su kandidati za odbornike i predsednike opštine.

Đilas je poručio i da stranke treba da kažu šta nude Zemunu, a ne da pričaju o borbi protiv kriminala, korupcije i tajkuna, jer to nije tema za lokalne izbore.

"Srpska napredna stranka konstatuje da je Dragan Đilas, ponovo, valjda u naletu svog marketinškog egzibicionizma, otišao daleko od realnosti i konkretnih argumenata. On se, primećujemo, oseća isfrustrirano što odbori DS širom Srbije ne stavljaju njegov lik na bilborde, jer ga se očito stide, i da ne bi izgubili i ono malo glasača u lokalnim sredinama što im je ostalo", smatraju u SNS.

Naprednjaci tvrde i da su demokrate od Leskovca, preko Kraljeva do Subotice, koji "nisu štedeli ni najugroženije i otimali im hleb iz usta", dokazale da "slučajeva korupcije i kriminala ima na svakom mestu i u svakoj sredini".

Reagujući na Đilasovu izjavu da je zemlja bankrotirala i da nema para za penzije i plate zbog čega aktuelna vlast mora Zemuncima i Beograđanima da "gurne ruku u džep", SNS je navela da se kod lidera demokrata "ustalio izraz 'zavlačenje ruke u džep'".

"Ovom prilikom ga pitamo da li on to misli na svoje vladanje Beogradom u proteklih nekoliko godina i na svoj odnos prema Beograđanima i gradskim javnim preduzećima?", poručili su naprednjaci.

Iz SNS su pozvali Đilasa, koji je i gradonačelnik Beograda, da se kada "sledeći put upotrebi reč decentralizacija, pre toga pobrine i prenese gradskim opštinama nadležnosti koje će građanima, bez obzira u kojoj opštini žive, dati pravo da odlučuju o stvarima od životnog značaja".

Naprednjaci su pozvali Đilasa i da, kako navode, "konačno ostavi bar malo novca i za ostale Beograđane, a ne samo za one koji su u privatnoj kombinaciji sa njim".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SNS: Odbori DS-a se stide Đilasa

Izvor: Akter, 26.Maj.2013

Srpska napredna stranka ocenila je da se odbori Demokratske stranke širom Srbije stide svog lidera Dragana Đilasa

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.