SNS:Očekivali smo da se MMF pozabavi rasipanjem novca

Izvor: Studio B, 02.Sep.2010, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS:Očekivali smo da se MMF pozabavi rasipanjem novca

Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je da su očekivali da se Međunarodni monetarni fond (MMF) pozabavi budžetom Srbije, odnosno rasipanjem novca poreskih obveznika.

"Ekonomska politika vlade ima dve dimenzije vidljivu i nevidljivu. Vidljiva je predstavljena u Zakonu o budzetu, dok je nevidljiva predstavljena u brojnim uredbama vlade putem kojih se troši ogroman novac u visini budzetskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << deficita", ocenila je poslanica te stranke Jorgovanka Tabaković na konferenciji za novinare.

Ona je kazala da ne postoji kontrola novca koji se izdavaja iz budzeta putem raznih uredbi i dodala da treba utvrditi njihovu ekonomsku racionalnost.

Prema njenim rečima, nikome se ne podnose računi o efikasnosti subvencionisanih kredita, raznih podsticaja i dodala da je još u Sjedinjenim Američkim Državama 60-ih godina prošlog veka utvrđeno pravilo da se na jedan uloženi dolar iz budzeta mora vratiti jedan dolara iz poreskih prihoda.

Tabakovićeva je dodala da se u slučaju jedne od uredbi kojom se podstiču strane investicije vlade Srbije, na jedan uloženi evro vraća 17 para.

"Kontrolom efikasnosti para iz budzeta vlada bi sama sebi potpisala napuštanje vlasti", ocenila je ona i dodala da će svi koji nenamenski troše novac građana morati da odgovaraju.

"Nas danima zamajavaju o merama koje će preduzeti, ali nam ne kažu gde su rezultati koji izostaju godinama", kazala je Tabakovićeva.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS očekivala da se MMF pozabavi rasipanjem novca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2010

BEOGRAD -..Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je danas da su očekivali da se Međunarodni monetarni fond (MMF) pozabavi budžetom Srbije, odnosno rasipanjem novca poreskih obveznika..."Ekonomska politika vlade ima dve dimenzije: vidljivu i nevidljivu. Vidljiva je predstavljena u Zakonu o budžetu,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

SNS: VLAST OBMANJUJE GRAĐANE

Izvor: Kurir, 02.Sep.2010

BEOGRAD - Srpska napredna stranka(SNS) ocenila je danas da vlast u Srbiji danima "zamajava" građane, navodeći ekonomske mere za koje kaže da će preduzeti kako bi bolje živeli, ali, napominje ova stranka, rezultati godinama izostaju...Dokaza presipanja iz praznog i onog sa dna onima koji imaju je...

Nastavak na Kurir...

SNS: Vlast u Srbiji danima zamajava građane

Izvor: Glas javnosti, 03.Sep.2010, 07:07

BEOGRAD - Srpska napredna stranka ocenila je  da vlast u Srbiji danima "zamajava" građane, navodeći ekonomske mere za koje kaže da će preduzeti kako bi bolje živeli, ali, napominje ova stranka, rezultati godinama izostaju...Dokaza presipanja iz praznog i onog sa dna onima koji imaju je isuviše....

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.