SNS: O Beogradu nakon sednice Predsedništva

Izvor: RTS, 01.Apr.2014, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: O Beogradu nakon sednice Predsedništva

Razgovori sa potencijalnim partnerima o formiranju nove vlasti u glavnom gradu počeće nakon sednice Predsedništva SNS-a 5. aprila, rekao je funkcioner SNS-a Aleksandar Jovičić.

Na predstojećoj sednici Predsedništva SNS-a rukovodstvo stranke ovlastiće lidera  Aleksandra Vučića da počne pregovore sa potencijalnim partnerima o formiranju vlasti na republičkom nivou, ali i u Beogradu, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Beta.

"Članovi Predsedništva SNS-a razgovaraće u subotu o programu nove vlade koji je pripremio Aleksandar Vučić, kao i o eventualnim koalicijama. Razgovore o konstituisanju vlasti u Beogradu, očekujem odmah nakon sednice Predsedništva", rekao je Jovičić, čija stranka ima apsolutnu većinu i u parlamentu Srbije i u Skupštini Beograda.

Na pitanje da li će naprednjaci vlast na nivou Beograda praviti sa partnerima sa kojima su do sada sarađivali u Vladi Srbije, Jovičić je rekao da "nije isključeno" da će poziv na konsultacije biti upućen svim listama koje su osvojile mandate u Skupštini Beograda.

"Nije isključeno da ćemo program predstaviti svim izbornim listama koje su ušle u gradsku skupštinu, pa ćemo videti u kojoj meri će one prihvatiti taj program. Od toga zavisi da li ćemo imati koalicionu vlast na nivou Beograda ili ne", rekao je Jovičić.

U Skupštini Beograda, pored SNS-a, mandate imaju Demokratska stranka, koalicija oko SPS-a i Demokratska stranka Srbije.

Konstitutivna sednica Skupštine Beograda zakazana je za 23. april i na njoj će, prema zakonu i Statutu grada Beograda, biti izabrani predsednik i sekretar Skupštine grada i verifikovani mandati izabranih poslanika.

Na izborima za Skupštinu Beograda, održanim 16. marta, koalicija okupljena oko SNS osvojila je 63 od 110 mandata, što naprednjacima omogućava da sami formiraju vlast u prestonici.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.