SNS: Neophodna promena vlasti

Izvor: RTS, 26.Jun.2011, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Neophodna promena vlasti

Najvažniji državni interes Srbije u ovom trenutku je promena vlasti, a SNS je spreman da izađe na izbore i suprostavi se stranakama vladajuće koalicije, rekao član Glavnog odbora SNS-a Marko Đurić.

Srpska napredna stranka spremna je da izađe na izbore i suprostavi se stranakama na vlasti, bez obzira da li će one nastupiti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zajedno ili odvojeno, poručio je član Glavnog odbora SNS Marko Đurić.

Đurić je, na konferenciji za novinare, rekao da je nužno da vladajuća koalicija počne da preuzima odgovornost za sve ono što se u Srbiji dešavalo u prethodnom periodu.

"SNS smatra da je najvažniji državni interes u ovom trenutku promena vlasti, jer ne postoji način da oni koji su najodgovorniji za razaranje ekonomske, spoljno- političke i svake druge osnove našeg društva mogu da donesu politički i ekonomski preokret", rekao je Đurić.

Đurić je reko da SNS smatra da najodgovorniji za zloupotrebe u privatizaciji od 2000. godine sede u vladi i da nema načina da oni koji su najodgovorniji za sve propale privatizacije budu i oni koji će ispitivati odgovornost za sve što se dešavalo.

"Potrebna je revizija procesa privatizacije, ali sadašnje vlada nema kapacitet da to ispita, već će do toga doći tek sa promenom vlasti u Srbiji", istakao je Đurić.

Đurić je podsetio da Vlada Srbije nije do kraja sprovela najavljivanu reformu propisa u kojoj je trebalo da bude ukinuto više od trećine nefunkcionalnih propisa, čije postojanje dovodi do situacije u kojoj je poslovanje privrednika znatno opterećeno.

Odgovarajući na pitanje novinara o mogućoj koaliciji sa DS-om, Đurić je rekao da će u narednom periodu biti nastavljene konsultacije sa tom strankom o svim važnim političkim pitanjima.

Prema rečima Đurića izjava lidera LDP-a Čedomira Jovanovića o ruskim zvaničnicima je "samo jedna u nizu njegovih izjava koje se graniče sa govorom mržnje".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.