SNS: Najveći teret snose mladi

Izvor: RTS, 10.Feb.2014, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Najveći teret snose mladi

Najveći teret teškog života nose mladi, koji čine više od polovine nezaposlenih u Srbiji, ocenila funkcionerka SNS-a Aleksandra Tomić.

Srbija je na prekretnici po pitanju ekonomskih reformi u društvu, a najveći teret teškog života nose mladi, koji čine više od polovine nezaposlenih u Srbiji, ocenila je članica Predsedništva Srpske napredne stranke Aleksandra Tomić.

Tomićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je na tribini "Stimulisanje preduzetničkog duha kod mladih" u Pančevu ocenila da bi masovnije zapošljavanje moglo da se ostvari kroz energetski sektor i zelenu ekonomiju, na čemu su, kako je navela, insistirali i Vlada i Parlament u prethodnih godinu i po dana.

"Izdato je više od 212 energetskih dozvola i sklopljeni su ugovori za ulazak stranih direktnih investicija, čime su stvorene mogućnosti za otvaranje više od 1.000 radnih mesta. Prioritet SNS-a i cele Srbije je da mladi dobiju posao na ovih 1.000 radnih mesta, jer bez toga nema budućnosti", rekla je Tomićeva, a saopštio je SNS.

Naglasila je da je Pančevo nekada bilo ekološka crna tačka, a da je danas "ekološko zeleno ostrvo", jer se u njegovoj široj zoni nalaze novi investicioni projekti, poput nove farme vetrogeneratora.

Pančevo se, naglasila je Tomićeva, nalazi na prostoru koji je bogat prirodnim resursima, zahvaljujući kojim bi mladi mogli da razvijaju preduzetništvo, jer je to budućnost privrednog razvoja Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.