SNS NAPAO I OLIVERU KOVAČEVIĆ: Hajka i na urednicu RTS-a!

Izvor: Kurir, 03.Dec.2015, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS NAPAO I OLIVERU KOVAČEVIĆ: Hajka i na urednicu RTS-a!

BEOGRAD - Srpska napredna stranka nastavila je hajku na novinare i najnovijim saopštenjem napala novinarku i urednicu RTS-a Oliveru Kovačević jer je samo izjavila da "bi bilo razumno da na informativni razgovor u policiju budu pozvani i urednici TV Pink i Informera, a ne samo urednici i vlasnik Kurira".

Posle medijskog linča Kurira i Aleksandra Rodića, koji ne prestaje dva meseca, SNS je kampanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nastavio i napadima na Javni servis. SNS u saopštenju navodi da je "brutalno političko mešanje Olivere Kovačević, jednog od najmoćnijih urednika na RTS-u, u istražne radnje koje po nalogu Tužilaštva, a u skladu sa zakonima Republike Srbije, preduzima policija, u najmanju ruku skandalozno", navodi se u saopštenju SNS.

Vladajućoj stranci je očigledno zasmetala emisija Olivere Kovačević, najavljena za večeras u 21 čas, a tema je upravo sloboda medija i zašto je oblast informisanja dospela na najniže grane! U nedostatku agrumenata SNS se pita kolika je "zarada novinarke RTS-a"!

"SNS neće, i ne želi, da se meša u rad nadležnih državnih organa i institucija, ali ima pravo da zna kako se, i na koji način, troši novac građana Srbije", navodi se u saopštenju vladajuće stranke i postavlja se pitanje "kolika je mesečna zarada, ne plata, već zarada Olivere Kovačević". Naglašava se da se RTS finansira od strane poreskih obveznika, i optužuje Olivera Kovačević da, kako kaže SNS, zastupa interese pojedinih stranaka.

Podsetimo, Olivera Kovačević je danas za Kurir, rekla da bi bilo razumno da se na odgovornost pozovu i urednici TV Pink i Informera...

"Razumno bi bilo da su na informativni razgovor pozvani urednici i novinari Pinka kao i urednik Informera, a ne samo jedna strana. Verujem da se posao neće obaviti selektivno do kraja. Mada ne verujem da će i ova afera dobiti bilo kakav sudski epilog", kaže Olivera za Kurir.

OLIVERA KOVAČEVIĆ: Zašto Kurir, treba pozvati Informer i Pink

Autor:

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JERKOV O NAPADU SNS NA KOVAČEVIĆEVU: SNS se najstrašnije sveti svima koji im se suprotstave!

Izvor: Kurir, 03.Dec.2015

Aleksandra Jerkov (DS) nije iznenađena što je SNS napala novinarku i urednicu RTS-a Oliveru Kovačević jer je njihova praksa da stradaju svi koji se na bilo koji način suprotstave onome što SNS smatra za prihvatljivo..."Već tri godine gledamo kako, svako ko se na bilo koji način suprotstavi onome...

Nastavak na Kurir...

SAŠA MIRKOVIĆ: Napadi na novinare su nedopustivi

Izvor: Kurir, 03.Dec.2015

Posle izjave Olivere Kovačević da bi bilo razumno da se na informativni razgovor u policiju pozovu i urednici i novinari Pinka, kao i urednik Informera, usledila je medijska hajka SNS-a na novinarku...Tim povodom se oglasio i lider Jake Srbije, Saša Mirković, oštro osuđujući vladajuću stranku..."Nedopustivo...

Nastavak na Kurir...

PS: Po kom osnovu se Kovačevićeva meša u istražne radnje?

Izvor: RTS, 04.Dec.2015, 09:42

Pokret socijalista upitao je urednicu RTS-a Oliveru Kovačević, povodom njene izjave da bi bilo razumno da na informativni razgovor u policiju budu pozvani i urednici TV Pink i "Informera", a ne samo menadžment "Kurira", po kom osnovu je sebi uzela za pravo da se meša u istražne radnje koje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.