SNS: Mladi su aktivni deo društva

Izvor: juGmedia, 30.Dec.2014, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Mladi su aktivni deo društva

LESKOVAC – Omladina Srpske napredne stranke (SNS) pokazala je prethodnih meseci da mladi mogu i žela da budu aktivni deo društva.

Cilj brojnih aktivnosti i radnih akcija bio je da se sugrađanima skrene pažnja na potrebe i ideje mladih, istakla je Marija Jovanović na pres konferenciji Omldine SNS-a Leskovca.

„Poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << godina sve veći broj mladih odlazi na školovanje u inostranstvu a odliv mozgova predstavlje veliki problem sadašnjeg društva“, kazala je Marija Jovanović i istakla da je na predlog SNS-a grad Leskovac obnovio Fond za mlade talente preko kojeg je protekle godine dodeljeno 176 nagrada za mlade talente i studente u iznosu od četiri miliona dinara.

Ove godine nagrađeno je 115 sportista a za 2015. godinu u budžetu Grada izdvojeno je 10 miliona dinara za mlade koji postižu nadprosečne rezultate, rečeno je na konferenciji za novinare.

Lokalna samouprava će naredne godine za programe Kancelarije za mlade obezbediti milion i po dinara što je značajno povećanje s obzirom na to da je prethodih godina taj budžet iznosio svega 300 hiljada dinara.

Da Grad Leskovac iskreno želi da podrži aktivnosti, stručnost i znanje mladih govori i nedavno potpisan memorandum sa Visokom poslovnom školom o obavljanju stručne prakse studenata kao i činjenica da je među ovogodišnjim dobitnica Oktobarske nagrade Leskovca puno mladih ljudi, rečeno je na konferenciji za novinare.

Marija Kocić, doktor medicine, prenela je pozitivna iskustva koja je stekla u okviru projekta stručne prakse, koji je pokrenuo i finansijki podržao Grad Leskovac.

„Ovaj program nam je omogućio da, kao tek svršeni studenti, svoja znanja primenimo u praksi i da istovremeno od starijih kolega i naših mentora naučimo još mnogo toga iz sruke“, rekla je Marija Kocić.

Ona je kazala da su se mladi SNS-a posebno angažovali u prikupljanju humanitarne pomoći za porodice koje su u majskim poplavama pretrpele veliku štetu a mladi lekari su obilazili domaćinstva u poplaveljenim područjima i prižali im savete i medicinsku pomoć.

Sa konferencije mladih SNS-a upućene su novogodišnje čestitke sugrađanima Leskovca.

(Kraj)bdi
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

OO SNS Apatin: Bez novih radnih mesta Apatin klizi ka ambisu!

Izvor: 025info.rs, 31.Dec.2014, 10:15

Na kraju svake kalendarske godine sumiraju se utisci, svode računi i utvrđuje koliko je godina na izmaku bila uspešna ili ne. Na političkoj sceni u Apatinu nije bilo turbulentno, vladajuća većina je stabilna, ali su neke druge stranke imale aktivnosti koje bi umnogome mogle da odrede ne samo narednu...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.