SNS: Manji broj poslanika i miting

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 09.Jan.2011, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Manji broj poslanika i miting

Beograd -- Srpska napredna stranka u četvrtak predaje inicijativu za promenu Ustava, kako bi se smanjio broj poslanika. Miting naprednjaka pomeren na 5. februar.

Peticiju za smanjenje broja poslanika potpisalo je više od 280.000 građana.

Zamenik predsednika te stranke Aleksandar Vučić izjavio je da je peticija deo inicijative za promenu Ustava Srbije, radi smanjenja broja poslanika sa 250 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na 125. Prema njegovim rečima troškovi parlamenta na taj način biće smanjeni za 2 milijarde dinara godišnje.

Inače, Srpska napredna stranka odlučila je da pomeri održavanje mitinga sa 4. na 5. februar u podne, ispred Doma narodne skupštine.

Aleksandar Vučić je objasnio da je do pomeranja datuma došlo iz "bezbednosnih razloga", jer naprednjaci žele "mirne demonstracije protiv vlasti".

On je rekao da je cilj naprednjaka da na njemu, u miru i redu, poruče vladajućoj većini "da je vreme da ode" i da su neophodni vanredni parlamentarni izbori.

SNS će, prema njegovim rečima, i dalje insistirati na razgovorima sa većinom o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, sprečavanju prodaje kompanije "Telekom Srbija", na drugačijoj politici RTS-a i Studija B, kao i na otkrivanju ubice Ranka Panića i krivaca za izbornu krađu u Boru.

Govoreći o spekulacijama u javnosti o saradnji sa DS, Vučić je rekao da je cilj naprednjaka da pobede sve stranke vladajuće koalicije, a ne da sa njima sarađuju.

"Mi nećemo svoje suprostavljanje DS-u da dokazujemo vradžbinama, kletvama i bacanjem cipela, već pristojnim rečima, rečnikom političkih protivnika, a ne neprijatelja i uvereni smo da za to imamo najširu podršku građana", rekao je zamenik predsednika SNS-a.

Vučić je naveo da se prema najnovijim istraživanjima javnog mnenja razlika između SNS-a i DS-a povećava, da je ona oko šest-sedam odsto, a upravo to vidi kao razlog za to što u poslednjih 10 meseci nije objavljeno nijedno istraživanje javnog mnenja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.