SNS: Krivične prijave protiv opozicije

Izvor: B92, 29.Apr.2016, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Krivične prijave protiv opozicije

Beograd -- Funkcioner SNS Aleksandar Martinović najavio je podnošenje krivičnih prijava protiv lidera opozicije zbog "pokušaja manipulacije izbornim procesom".

Kako je rekao, prijave će biti podnete protiv lidera DS, DSS, Dveri i pokreta Dosta je bilo Bojana Pajtića, Sande Rašković Ivić, Boška Obradovića i Saše Radulovića.

"Podnećemo krivične prijave zbog svega što su probali da urade, da manipulišu izbornim procesom, da vrše nezapamćeni pritisak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na RIK i da se na silu uđe u Narodnu skupštinu", rekao je Martinović.

Govoreći o krivičnim prijavama, funkcioner naprednjaka nije spominjao lidere koalicije SDS-LDP-LSV Borisa Tadića i Čedomira Jovanovića, koji su u izbornoj noći bili s predstavnicima ostalih opozicionih lista u RIK.

Martinović je rekao da SNS neće dozvoliti nemire, da neće dozvoliti ponavljanje "svega onoga što se desilo 5. oktobra 2000. godine", kao i da neće dozvoliti da u skupštinu uđe bilo ko ko nije osvojio pet odsto glasova.

Martinović je rekao da je ono što se dešavalo tokom noći između četvrtka i petka i tokom dana nezabeleženo u istoriji moderne demokratije u Srbiji.

"Nezabeleženo je da predsednik jedne političke opcije koja je učestvovala na izborima sa galerije posmatra sednicu RIK, na šta nije imao pravo, ali mu je iz političke kurtoazije to omogućeno, nakon saopštavanja rezultata počne da vređa najpogrdnijim rečima predsednika RIK i direktora Republičkog zavoda za statistiku", rekao je Martinović.

Funkcioner SNS je rekao "da je to je sve samo ne demokratsko i parlamentarno ponašanje". Martinović je rekao da je "opozicija ideološki prazna" i da su Bojan Pajtić i Sanda Rašković Ivić izgubili politički kompas.

"SNS je ubedljivo pobedila na izborima u Vojvodini, osvojili smo 63 mandata i ostvarili smo najbolji rezultat od kada se ti izbori održavaju. Nismo rekli ni jednu jedinu reč protiv odluka PIK. Zamislite da mi upadamo u PIK da nam dodele 70,-0 mandata, a ne 63 koliko smo mi osvojili, i da im pretimo i govorimo da su pokrali glasove", rekao je Martinović.

On je rekao da "to sve rade" Rašković Ivićeva, Obradović, Radulović i Pajtić, koga je nazvao "najvećim prevarantom".

"Ko je kriv koaliciji DSS-Dveri što su prema rezultatima RIK-a osvojio 4,99 odsto glasova? Šta sad, treba da ukinemo cenzus od pet odsto? Ima mnogo nelogičnosti, oni su u izbornoj noći rekli da Vučić i RIK kradu glasove, a nisu podneli nijedan prigovor. Sada se odjednom čude ko je podneo prigovore", rekao je Martinović.

Kako je rekao, lider SNS Aleksandar Vučić je bio u pravu kada je rekao da će se svi skupiti na jednu gomilu i naveo da mu je neverovatno da Pajtić poziva svoje glasače da glasaju za Dveri-DS.

"Pajtić je izgubio kompas, pokušava da sakrije krah svoje politike obmanjujući građane kako je SNS organizovala izbornu krađu. Šta sad treba da se desi, da se odigra građanski rat, da se ponovi peti oktobar, scenario iz Kijeva?", rekao je on.

Ranije danas, lideri opozicije su u sedištu DSS pozvali građane na protest ispred sedišta RIK u subotu u 13 časova.

Kako su rekli, oni pozivaju "na odbranu demokratije i Srbije" i tvrde da je SNS "ukrao 300.000 glasova na izborima", a lideri DS i DJB su pozvali svoje birače da na ponovljenim izborima daju svoj glas koaliciji Dveri-DSS.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS: Podnećemo krivične prijave protiv lidera opozicije

Izvor: N1 televizija, 29.Apr.2016

Aleksandar Martinović je rekao da će protiv Sande Rašković Ivić, Boška Obradovića, Bojana Pajtića i ostalih..

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.