SNS: Kritike iz zavisti

Izvor: RTS, 30.Okt.2011, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Kritike iz zavisti

Kritički tonovi na račun skupa SNS-a u Nišu i liste govornika na kojoj je pored ostalih bio i ruski ambasador Aleksandar Konuzin proizvod su "čiste zavisti stranaka vladajuće koalicije", izjavio funkcioner naprednjaka Marko Đurić.

Funkcioner naprednjaka Marko Đurić rekao je da su kritički tonovi na račun skupa SNS-a u Nišu i liste govornika na kojoj je pored ostalih bio i ambasador Rusije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Aleksandar Konuzin proizvod "čiste zavisti stranaka vladajuće koalicije".

Đurić je na konferenciji za novinare rekao da "te stranke nikada ne bi mogle da u jednom gradu izvan Beograda okupe više od 35 diplomatsko-konzularnih predstavnika različitih zemalja".

"Na skupu u Nišu prisustvovalo je 15 ambasadora najvećih zemalja u svetu. Veoma smo zadovoljni što je tako veliki broj predstavnika raznih zemalja uzeo učešće u radu konvencije SNS i mogu da kažem da to služi na ponos stranci", rekao je Đurić, komentarišući zahtev Lige socijaldemokrata Vojvodine da Konuzin bude proteran iz zemlje jer se učešćem na skupu mešao u unutrašnje stvari jedne zemlje.

Đurić je objasnio da je SNS gostima iz inostranstva želeo da predstavi svoj program, ali i mogućnosti grada Niša, kao dela zemlje u kome ta stranka želi da privuče strane investitore i poveća broj radnih mesta.

Funkcioner SNS je naveo da je ta stranka u Nišu obeležila tri godine postojanja i pritom predstavila program za promene.

"Juče smo poslali poruku da su promene neophodne i hitne. SNS je sa svojih 320.000 članova politička snaga koja se kvalifikuje kao neko ko ima snage da donese te promene", rekao je Đurić.

SNS je, prema njegovim rečima, u centralno mesto svog programa stavila borbu protiv kriminala i korupcije i spremna je za obračun sa njima, bez obzira da li je neko prijatelj te stranke ili ne.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražila je od nadležnih organa da se ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin proglasi "personom non grata" i protera iz Srbije.

"Ambasador Ruske federacije u Srbiji Aleksandar Konuzin je svojim nastupom na skupu Srpske napredne stranke definitivno pokazao da se Ruska federacija meša u unutrašnje stvari Srbije u nepodnošljivoj meri", navedeno je u saopštenju lidera LSV Nenada Čanka.
Pogledaj vesti o: Aleksandar Konuzin

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS: Ljubomorni na uspeh naprednjaka

Izvor: Radio 021, 30.Okt.2011

Kritički tonovi na račun skupa Srpske napredne stranke u Nišu i liste govornika na kojoj je pored ostalih bio i ambasador Rusije Aleksandar Konuzin proizvod su "čiste zavisti stranaka vladajuće koalicije", izjavio je funkcioner te partije Marko Đurić.

Nastavak na Radio 021...

SNS: VLAST NAM ZAVIDI ZBOG KONUZINA

Izvor: Kurir, 30.Okt.2011

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) odbacila je kritike povodom gostovanj ambasadora Rusije Aleksandra Konuzina na skupu SNS-a u Nišu i nazvala ih "proizvodom zavisti vladajućih stranaka"..."Kritički tonovi koje smo mogli čuti na račun supa, pa i na listu govornika, proizvod su čiste zavisti...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.