SNS: Koliko članova DS je zaposlio Pajtić?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2015, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Koliko članova DS je zaposlio Pajtić?

Srpska napredna stranka pozvala je danas lidera DS i pokrajinskog premijera Bojana Pajtića da kaže koliko je zaposlio demokrata u administraciji AP Vojvodine i koliko je ukupno članova DS zaposleno u pokrajinskoj upravi od 2000. godine do danas.

Povodom inicijative koju je DS podnela Ustavnom sudu Srbije za ispitivanje ustavnosti pojedinih odredbi Zakona o određivanju broja zaposlenih u javnom sektoru, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << SNS je saopštila da je potpuno jasno zbog čega se DS buni na sam pomen smanjenja broja zaposlenih u javnom sektoru, jer je ta stranka, kako navodi, i na republičkom, a posebno na pokrajinskom i lokalnom nivou zaposlila čitave svoje stranačke odbore.

"Građani Vojvodine i cele Srbije odlično znaju da su demokrate po raznim državnim službama, i na republičkom, a posebno na pokrajinskom i lokalnom nivou, pozapošljavale čitave svoje stranačke odbore, prijatelje, kumove i širu familiju", navode naprednjaci.

Poznato je, ističe SNS, da demokrate na čelu sa Pajtićem vole da primaju visoke plate, da imaju luksuzne kabinete, šofere i sekretarice, a da se čak i ne pojavljuju na svom radnom mestu, i da ih naravno pogađa otpuštanje viška zaposlenih koji opterećuju srpsku privredu.

"Što se tiče polne diskriminacije, sasvim je sigurno da se demokrate drže principa rodne ravnopravnosti, jer su tokom svoje vladavine bez posla ostavljali sve redom - jednako su i žene, i muškarci, bili žrtve njihove lopovske tranzicije i potpuno ravnopravno su gubili posao i ostajali na ulici", saopštio je SNS.

Naprednjaci su pitali da li je Pajtić sa svog radnog mesta ili, kako je već obično čini, sa neke druge destinacije, naručio da se danas piše saopštenje kojim se kritikuje racionalizacija državne uprave.

DS je ranije danas saopštila da se odredbom Zakona o određivanju broja zaposlenih u javnom sektoru koja predviđa da o broju zaposlenih u nezavisnim i samostalnim regulatornim državnim službama odlučuje skupštinski Odbor za administrativno-budžetska pitanja krši Ustavom i zakonima zagarantovana nezavisnost, odnosno samostalnost tih organa.

DS kritikuje i član tog zakona koji, kako navodi, suprotno Zakonu o radu, predviđa da zaposlene žene moraju biti penzionisane sa 60,5 godina ako tako odluči poslodavac.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.